Archiefbeeld, Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied.
Volledig scherm
Archiefbeeld, Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied. © AFP

Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied

De Turkse regering heeft geen vluchtelingen gedwongen om terug te keren naar oorlogsgebied in Syrië. Dat zegt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. Ankara gaat daarmee in tegen de conclusies van een rapport dat gisteren verspreid werd door de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

4 reacties

 • Jonas Buyle

  1 jaar geleden
  Wij hebben gemakkelijk praten, wij hebben Duitsland als buurland, geen Syrië. Er zijn nog artificiële landen als buffer opgericht na oorlogen, landen om in te ravotten als het vandoen, is,.... kijk eens onder u voeten...
 • pala palabiyik

  1 jaar geleden
  Wat een dom gedoe van die mensen ongeschoolde reacties geven,jonge waarom die haat tegen turkije,er zijn al deze jaar 52 milyoen toeristen in turkije geweest,een groep nederlanders zaaien haat op sociale media,weet maar goed dat turkije eu beschermd zonder turkije had je elke dag aanslagen in europa,turkije is de tweede navo land die zeer machtig is.
 • Jos verelst

  1 jaar geleden
  Welk zinnig mens gelooft ook maar een sikkepit van wat de Tuekse schurken beweren. Liegen, bedriegen, bedreigen, moorde, frauderen, allemaal dingen waar zij wereldkampioen in zijn.
 • peter Frederix

  1 jaar geleden
  Dit is toch een normaal handelen van een dictator. Alleen begrijp ik nog altijd niet dat er mensen zijn in Europa die er nog maar aan denken om Turkije toe te laten in Europa.
 1. Verenigde Staten blijven beperkt militair aanwezig in Syrië om olievelden te beschermen tegen IS

  Verenigde Staten blijven beperkt militair aanwezig in Syrië om olievelden te beschermen tegen IS

  De Verenigde Staten zullen een beperkte militaire aanwezigheid behouden in Syrië om Islamitische Staat (IS) de toegang tot olie-inkomsten te ontzeggen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper vandaag bevestigd op de NAVO, na de vergadering van de defensieministers van de lidstaten op het hoofdkwartier in Brussel. Rusland is bezorgd over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"