In de havens in Oekraïne ligt zo'n 20 miljoen ton graan opgeslagen, klaar voor de export.
Volledig scherm
In de havens in Oekraïne ligt zo'n 20 miljoen ton graan opgeslagen, klaar voor de export. © AFP

Turkije maakt werk van coördinatiecentrum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel

Het coördinatieteam van de Verenigde Naties, Oekraïne, Rusland en gastland Turkije voor het uitvoeren van de 'graandeal' komt volgens Turkse media in de campus van de Nationale Defensie-universiteit, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Istanboel. Het coördinatiecentrum, het zogeheten "graanbureau", staat straks onder leiding van een Turkse admiraal. Er zouden in totaal twintig afgevaardigden komen te werken.

 1. Rusland bevestigt "militaire infrastructuur" te hebben vernietigd bij raketaanval op haven Odesa

  Rusland bevestigt "militaire infrastruc­tuur" te hebben vernietigd bij raketaan­val op haven Odesa

  Russische raketten hebben zaterdag "militaire infrastructuur" verwoest in de haven van Odesa, die cruciaal is voor de export van Oekraïens graan. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd. Oekraïne heeft melding gemaakt van beschietingen van de haven met kruisraketten, en ook van gewonden en een inslag in een kunstmuseum in de stad en bij graansilo’s in de haven, maar Rusland heeft in een reactie ontkend daar iets mee te maken te hebben.
 2. Toekomstige opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschijning in week tijd
  Play

  Toekomsti­ge opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschij­ning in week tijd

  De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) is duidelijk fan van ‘breng je kind naar het werk’-dag. Zo zijn er opnieuw beelden verschenen van de leider en zijn 10-jarige dochter, die iets meer dan een week geleden haar eerste openbare verschijning maakte. Ook deze keer staan vader en dochterlief trots te lachen naast een gigantische ballistische raket. Naar aanleiding van de beelden wordt gespeculeerd dat het kind, wiens naam Kim Ju Ae zou zijn, haar vader in de toekomst zal opvolgen.
 3. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.