Een mortier van strijders het 'Vrije Syrische Leger' in Aleppo, eind 2013.
Volledig scherm
Een mortier van strijders het 'Vrije Syrische Leger' in Aleppo, eind 2013. © REUTERS

"Turkije leverde wapens aan islamisten in Syrië"

RechtszaakDe Turkse inlichtingendienst hielp eind 2013 en begin 2014 bij wapenleveringen aan islamistische rebellen in Syrië. Dat blijkt uit getuigenissen van een Turkse procureur en politieofficieren die persagentschap Reuters wist te verzamelen. Het lijkt erop dat Turkije zo heeft meegewerkt aan de opmars van Islamitische Staat in de regio.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nieuwe arrestaties in Turkije rond wapenleveringen aan Syrische rebellen

  Nieuwe arresta­ties in Turkije rond wapenleve­rin­gen aan Syrische rebellen

  De Turkse politie heeft, in de erg controversiële zaak rond wapenleveringen vorig jaar aan rebellen/extremisten in Syrië, opnieuw acht militairen gearresteerd. Dat meldt het agentschap Anadolu vandaag. De acht worden ervan beschuldigd, deel uit te maken van een "terreurgroep". De acht maken deel uit van een groep van tien tegen wie arrestatiebevelen zijn uitgeschreven. Andere beschuldigingen tegen hen luiden "spionage" en "obstructie van staatsactiviteiten".