De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu
Volledig scherm
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu © AP

Turkije biedt Griekenland aan te onderhandelen over omstreden gasexploraties

Turkije heeft Griekenland uitgenodigd om te onderhandelen over een regeling van het geschil over de gasexploratie van de Turken. "Vandaag nodigen we Griekenland uit om deel te nemen aan de verkennende gesprekken. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden in januari", zo zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu.

4 reacties

 • Johan Vloermans

  7 dagen geleden
  Dat is gelijk ik zou onderhandelen met mijn buurman over hoe ik vind dat zijn deur van mij is.
 • Mark Rutter

  1 week geleden
  Griekenland behoort tot de EU zone,dus de olie en gas ook!!
 • Patrick Vandeputte

  1 week geleden
  Turkije is dan ook het enige land dat niet akkoord is met het Verdrag van Lausanne (1923) waarin de landsgrenzen van Turkije werden vastgelegd. Dus proberen ze (in eerste instantie Erdogan) maar op een andere manier om zich zaken onrechtmatig toe te eigenen.
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Zeegrenzen bij continentale plateaus worden overeengekomen tussen de landen die op dat plateau liggen. Als die overeenkomst er niet is dan geldt volgens het internationaal recht het equidistantiebeginsel waarbij de grens ligt op een gelijke afstand van beide landsgrenzen. Bij een gebrek aan een dergelijk verdrag zijn de Turkse claims op die zeegebieden met olie en gas dus onterecht. Net als de claim dat een deel van Cyprus Turks is. Ook dat is internationaal niet erkend.
 1. LIVE. Antwerps Zorgbedrijf verstrengt regels voor bezoek in woonzorgcentra
  Play

  LIVE. Antwerps Zorgbe­drijf verstrengt regels voor bezoek in woonzorg­cen­tra

  De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Vandaag komt ook het kernkabinet samen om het meest recente advies van de GEMS te bespreken: volgen er nog strengere maatregelen voor reizigers? Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi