De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zegt dat de hervormingen een prioriteit zijn.
Volledig scherm
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zegt dat de hervormingen een prioriteit zijn. © AFP

Turkije belooft politieke hervormingen rond toetreding EU te versnellen, "in ruil voor vooruitgang in aanhoudende kwesties"

Turkije heeft beloofd om de politieke hervormingen te versnellen die gelinkt zijn aan de toetreding tot de Europese Unie, in ruil voor vooruitgang in aanhoudende kwesties zoals visavrij reizen. Dat zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu.

57 reacties

 • patrrik versys

  3 jaar geleden
  Als ze nu Turkije nog bij Europa komen zijn onder beleidsmensen idioten
 • Erik Peeters

  3 jaar geleden
  Griekenland eruit, Turkijje erin. Op Economisch vlak worden we samen sterker.
 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  De dure Titanic van Erdogan maakt elke dag meer water. Nu de lira pijlsnel in waarde daalt, willen ze dringend vriendjes worden met de eu, maar vooral willen ze onze centen om hun dure megalomane projecten helpen af te betalen. Hopelijk zijn ze deze keer geleerd in de eu, en mogen de inhalige domme bankiers het nu zelf gaan oplossen..
 • Henri Troyat

  3 jaar geleden
  Stem vooral traditioneel, dan komen ze er gegarandeerd bij.
 • paola nerozzi

  3 jaar geleden
  Ik vindt dat Turkije niet thuis hoort bij ons want ze vinden onze waarden maar niks dus voor hun geen toetreding want hij heeft 2 gezichten en zal altijd zo blijven dus neeeeeeeeeen we hebben hun niet nodig
 1. Reddingsteams zoeken met moed der wanhoop naar overlevenden in puin ingestort flatgebouw in Florida: geklop en andere geluiden gehoord, geen stemmen

  Reddings­teams zoeken met moed der wanhoop naar overleven­den in puin ingestort flatgebouw in Florida: geklop en andere geluiden gehoord, geen stemmen

  Reddingsteams blijven wanhopig verder zoeken naar overlevenden in het puin van een deels ingestort appartementencomplex in de kustplaats Surfside bij Miami. Er zouden geklop en andere geluiden gehoord zijn, maar voorlopig geen stemmen. De instorting heeft aan zeker vier mensen het leven gekost. Over 159 anderen is er vrijdag nog geen nieuws. Dat heeft de burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava, bekendgemaakt. Nog volgens de burgemeester is er hoop om nog levende slachtoffers te vinden.
 2. Brits hof van beroep geeft Deliveroo gelijk: koeriers zijn geen 'workers’
  5

  Brits hof van beroep geeft Deliveroo gelijk: koeriers zijn geen 'workers’

  Koeriers voor Deliveroo hebben geen recht op collectieve arbeidsovereenkomsten. Een Brits hof van beroep oordeelde vandaag dat de koeriers geen ‘workers’ zijn, en dus geen beroep kunnen doen op een vakbond om te onderhandelen over loon, werkuren of vakantie. De vakbond IGWB had hierover een zaak aangespannen. De uitkomst van die zaak heeft het aandeel van het koerierbedrijf op de Londense beurs fors doen stijgen.