De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © EPA

Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen

Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een “grote vluchtelingencrisis” in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.

4 reacties

 • frans Vullings

  1 maand geleden
  oei de amerikanen maken rotzooi en vertikken om op te ruimen,
 • Marc Van Leeuwen

  1 maand geleden
  Een paar miljoen Afghaanse vluchtelingen of beter iedereen die zegt vluchteling te zijn, kunnen er nog wel bij in West-Europa, daar waar de huisvesting e/h leven gratis zijn en zij hun eigen ding kunnen doen...voor migranten toch. De natte droom van Verhofstadt, Soros, Rockefeller en Rotschild foundations, UN, EU, WEF en Schwab, Merkel, Macron, Rutte en Kaag (NL), (toevallig allemaal leiders zonder kinderen) NGO´s e/d hele asielindustrie. De ondergang van ons allemaal als wij niet NEEN zeggen!
 • Kitty Durinck

  1 maand geleden
  Bedankt voor bewezen diensten en trek je plan ?? Amerika moet deze mensen toelaten op hun eigen grondgebied en dat niet in de schoenen van andere landen schuiven.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Niemand zit natuurlijk te wachten op nog wat meer asielzoekers. Maar hun eigen problemen exporteren naar andere landen daar is het westen heel sterk in. Net als hun afval dumpen in derde wereldlanden.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.