Andrej Babiš: "We kunnen hier niet opleggen wat groene fanatici in het Europees parlement hebben bedacht.”
Volledig scherm
Andrej Babiš: "We kunnen hier niet opleggen wat groene fanatici in het Europees parlement hebben bedacht.” © AFP

Tsjechische premier komt op voor auto’s met verbrandingsmotor

De Tsjechische premier Andrej Babiš wil een voorstel van de Europese Unie tegenhouden dat autoproducenten verbiedt vanaf 2035 nog auto's met verbrandingsmotor te verkopen. “Daar gaan we niet mee akkoord” zei hij tegen Tsjechische nieuwswebsite. “Het is niet mogelijk. We kunnen hier niet opleggen wat groene fanatici in het Europees parlement hebben bedacht.”

46 reacties

 • joske wiet

  9 maanden geleden
  Wie gaat dat allemaal betalen?
 • Walter Dillen

  9 maanden geleden
  Ik werk in een chemisch bedrijf in het Antwerpen. Waterstof is daar een restproduct in de aanmaak van Ammoniak. De waterstof hybride zal het antwoordt zijn op de "familie stekkerwagen van 2 ton". Nog even geduld.
 • Yves De Groote

  9 maanden geleden
  Met nog wat gascentrales hier en daar, bruinkoolcentrales in Duitsland en nog wat steenkool in Polen zal de elektrische auto een verademing worden tegenover die o zo vervuilende diesels.
 • Toran Korshnah

  9 maanden geleden
  Nog 1 die het niet begrepen heeft. en die zich het recht meent te mogen toeeigenen van de planeet te vervuilen. Als je de technologie hebt om het beter te doen, dan moet je die technologie ook inzetten. En hoe meer iets ingezet wordt, hoe goedkoper het wordt. maak de EV goedkoper en handiger dan de klassieke autos en hij zal ongelijk krijgen. Wat ook zal gebeuren.
 • marc van de poel

  9 maanden geleden
  Hopelijk krijgt die Tsjech navolging in de rest van Europa. Maar de Links georiënteerde EU bobo's hebben het al erg ver laten komen. Zij hebben natuurlijk makkelijk praten, met hun walgelijk hoge lonen, nota bene betaald door de werkende Europeaan, die zulke dure El. Auto's niet kunnen bekostigen. En dan hebben we het nog niet over de Elektriciteit, die bijna overal in Europa dubbel zo duur gaat worden. Leve mijn dieseltje. Tot ik er door zak, blijf ik ermee rijden.