Daniel Rys
Volledig scherm
© Daniel Rys

"Tsjechische bedrijven halen door politieke giften meer overheidsopdrachten binnen”

Bedrijven halen door giften te doneren aan politieke partijen wel degelijk meer overheidsopdrachten binnen. Dat stellen doctoraal onderzoeker Viteslav Tilt (KU Leuven) en hoogleraar Benny Geys (VUB) in een studie die gepubliceerd werd in de reeks Leuvense Economische Standpunten. Beiden baseerden zich voor deze conclusie op een studie over politieke giften en regionale overheidsopdrachten in Tsjechië in de periode 2006-2014.

3 reacties

 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  En de EU slaapt die verder ? staatssteun is toch verboden of begrijpen ze misschien de taal niet in het rusthuis van de politici??
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Wij deden dat in de jaren '80 al met Agusta, en er is nog niets veranderd vandaag.
 • Marco Latent

  2 jaar geleden
  Gelukkig waren er in de jaren 80-90 en 2000 nog geen smartphones want de Belgische politiek is niet anders dan de Oostenrijkse, Tsjechische en vele andere. Herinner Agusta, de Brusselse betonboeren en Van Den Boeynants. Of in tijden van verkiezingen betalen bedrijven interims om panelen te plaatsen. Voor DE partij of voor een individuele kandidaat. En in dat laatste geval, voor een zekere verkozene!!
 1. Premier van Oostenrijk heeft genoeg van FPÖ: “De nieuwe verkiezingen zijn geen wens maar noodzaak”

  Premier van Oostenrijk heeft genoeg van FPÖ: “De nieuwe verkiezin­gen zijn geen wens maar noodzaak”

  Na het uiteenvallen van de coalitie tussen de ÖVP en de FPÖ zullen de Oostenrijkers begin september een nieuw parlement kiezen. Dat kondigde de bondspresident Alexander Van der Bellen na gesprekken met bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP). Het land moet het vertrouwen in de politiek zo snel mogelijk herstellen, aldus Van der Bellen. Een gelekte video bracht vicekanselier Heinz-Christian Strache van zijn extreemrechtse coalitiepartner FPÖ in opspraak. “Ik moet eerlijk zeggen: genoeg is genoeg”, zei Kurz in een toespraak waarna de regering viel.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug