Trump aanhangers aan het Hooggerechtshof in Washington, waar de spanning nu te snijden is met de komst van extreemlinkse tegenbetogers.
Volledig scherm
Trump aanhangers aan het Hooggerechtshof in Washington, waar de spanning nu te snijden is met de komst van extreemlinkse tegenbetogers. © AP

Trumps 'Million MAGA March' trekt tienduizenden aanhangers naar Washington

UPDATETienduizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zijn zaterdag in Washington DC de straat opgegaan. De deelnemers wilden tijdens de ‘Million MAGA March’ tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban. In het begin verliep alles vreedzaam, zo getuigde Greet De Keyser, Amerika-correspondente voor VTM Nieuws, vanuit Washington. Maar daarna was de spanning toch te snijden. Er waren enkele schermutselingen en er werden volgens de politie twintig mensen opgepakt.

14 reacties

 • Karel Tichmann

  11 maanden geleden
  De Proud Boys, wees blij zeer blij dat deze "blanke extreem rechtse militie" verschijnt in het straatbeeld! P.B. bestaat uit alle rassen van het volk, alleen maar mensen met een schoon strafblad mogen lid worden. We leven in een fantastiche tijd, waar mensen mensen vechten om hun vrijheid te behouden. Want vergeet niet een democratie is de illusie van invloed in ruil voor de vermindering van vrijheid. Daarom ben ik blij met P.B. en dat Amerika is geen democratie, nooit geweest.
 • Ben Van Loon

  11 maanden geleden
  Trump, de enige echte winnaar van deze verkiezingen mag niet opgeven. De linkse fraude moet tentoongesteld worden. Mail in ballots zonder fraude? Laat mij niet lachen.
 • Jos Spriet-Dewaele

  11 maanden geleden
  Ja vele 10000 betogers dat is maar een handvol van de meer dan 5 miljoen stemmen die Bidden meer had dan Trump. Trump blijft met zijn kop in het zand steken want meer dan de helft van de rechtzaken zijn al afgewezen. We zullen het wel zien als de stemmen in Georgia opnieuw geteld worden.omdat dit normaal altijd gebeurd als het verschil zo klein is. Maar Als Trump zegt dat waar Bidden won er fraude was Waarom zou er dan geen fraude zijn waar Trump won. Heeft hij daar al eens stil bij gestaan
 • Kris Claes

  11 maanden geleden
  Knap van trump dat hij er in slaagt om zoveel volk bijeen te krijgen. Lol, hoeveel procent is dit van amerikaanse bevolking. Er zijn enkele zaken die trump goed heeft gedaan maar die gaat niemand herinneren in de geschiedenis. Trump is the worst loser and big cry baby that ever was president. Als mens stelt hij 0,0 voor en zujn gedrag en dat van hardcore aanhangers is beschamend voor heel het land.
 • Frederik Lootens

  11 maanden geleden
  Duidelijk de verdeelde Staten ipv Verenigde Staten. Multiculturele samenleving volledig mislukt. Het zal alleen maar duidelijker en duidelijker worden.