Volledig scherm
© Photo News

Trumps dramatische toespraak voor de natie gefactcheckt: wat klopt er, en wat niet?

De Amerikaanse president Donald Trump leverde vannacht zijn langverwachte toespraak voor de natie vanuit het Oval Office van het Witte Huis. In goed negen minuten schuwde Trump de dramatiek niet over wat volgens hem een “groeiende humanitaire en veiligheidscrisis” is aan de grens met Mexico. Maar verre van alle beweringen kloppen ook.

58 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  De republikeinen hebben twee jaar lang het bouwen van de muur tegengehouden terwijl ze zowel in de Senaat als in het Huis de meerderheid hadden. Waarom dreigde Trump toén niet met een shutdown of met het uitroepen van de noodtoestand?
 • Sharon Debeul

  2 jaar geleden
  @Maurice. 15 000 mensen op 326 miljoen VS burgers. Dat is zelfs minder dan 0,005 % tov het totaal aantal inwoners van de VS. Dat zijn dus letterlijk peanuts.
 • Frank Vekemans

  2 jaar geleden
  2 jaar geleden had men in Amerika de keuze, Trump of H.Clinton, oftewel keuze tussen de pest of de cholera, want de toenmalige kandidate van de democraten is geen haar beter dan Trump, zij kan het echter beter verdoezelen en ook veel beter liegen, de Democraten hadden toen veel beter Bernie Sands naar voor geschoven als presidentskandidaat, hij zou dan vermoedelijk Trump wel verslagen hebben, Amerika was de inhalige familie Clinton kotsbeu
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  Als er al een massale toestroom van 10.000 mensen aan uw grenzen staan en als er binnenkort nog 15.000 gaan vertrekken, mag je nog steeds niet spreken van een probleem ?
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Het is vooral cynisch dat het overgrote deel van de aanslagen en shoot-outs gepleegd worden door dol geworden Amerikaanse staatsburgers en de soepele wapenwet die automatische vuurwapens en allerlei oorlogstuig toestaat. Tegen zoveel cynisme, domheid en misprijzen voor de eigen bevolking zijn geen muren opgewassen.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht