Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York en persoonlijke advocaat van Donald Trump.
Volledig scherm
Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York en persoonlijke advocaat van Donald Trump. © REUTERS

Trumps advocaat Rudy Giuliani: “Ze willen me vernietigen”

Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, zegt dat de Democraten en de media hem proberen "vernietigen" om beschuldigingen ten aanzien van de regering van voormalig president Obama te verdoezelen. Giuliani speelt een centrale rol in de politieke storm die is ontstaan na een telefoongesprek tussen Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. 

 1. Trump wil weten wie bronnen klokkenluider zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

  Trump wil weten wie bronnen klokkenlui­der zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

  Amerikaans president Donald Trump is fel uitgevaren tegen de klokkenluider die een klacht heeft ingediend tegen hem. Trump reageerde vanavond op het vrijgeven van de klacht vanmiddag. “Ik wil weten wie de klokkenluider de informatie gaf, want dat gaat bijna om een spion. Je weet wel wat we vroeger deden toen we slim omgingen met spionnen en verraders, nee? We gingen er iets anders mee om dan nu”, alludeerde hij op een mogelijke vorm van vervolging voor de personen achter het lek. Dat schrijft The New York Times. De vroegere Oekraïense procureur die onderzoek heeft gevoerd naar de Oekraïense gasmaatschappij en Hunter Biden zegt vandaag dat Biden Jr geen wetten heeft overtreden, zo bericht Washington Post.
 2. 7 vragen over de activiteiten van Hunter en Joe Biden in Oekraïne beantwoord

  7 vragen over de activitei­ten van Hunter en Joe Biden in Oekraïne beantwoord

  Centraal in de grote politieke controverse die momenteel woedt in de VS staat Hunter Biden, de 49-jarige zoon van ex-vicepresident en huidig Democratisch presidentskandidaat Joe Biden. Volgens Trump heeft Joe Biden er destijds op aangedrongen dat Oekraïne een openbare aanklager aan de deur zette die een corruptieonderzoek voerde naar een Oekraïens energiebedrijf, waarvoor Hunter Biden werkzaam was. De Oekraïense openbare aanklager die in augustus van dit jaar opstapte, ontkende vandaag aan de Washington Post dat het corruptieonderzoek werd stopgezet onder druk van de VS.
 1. "Ik zou willen dat je ons een plezier doet": Trump vroeg president Oekraïne in telefoongesprek om Biden te onderzoeken

  "Ik zou willen dat je ons een plezier doet": Trump vroeg president Oekraïne in telefoonge­sprek om Biden te onderzoe­ken

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski tijdens een telefoongesprek gevraagd te onderzoeken of voormalig vicepresident Joe Biden een einde liet maken aan een onderzoek naar een bedrijf waarvoor zijn zoon Hunter werkte. Dat blijkt uit een samenvatting van het telefoongesprek die het Witte Huis vandaag openbaar heeft gemaakt. Lees de vrijgegeven transcriptie onderaan.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement