EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump ziet klimaatverandering niet langer als iets dat Verenigde Staten bedreigt

Donald Trump staat bekend als iemand die de klimaatverandering ontkent. Niet voor niets trok hij zich dit jaar nog terug uit het Klimaatakkoord van Parijs. Vandaag heeft hij het thema laten schrappen uit zijn veiligheidsbeleid. De opwarming van de aarde wordt dus niet langer gezien als bedreiging.

29 reacties

 • Serge Surmont

  4 jaar geleden
  De USD was sterk doordat de fossiele brandstoffen in USD moesten betaald worden. Nu met de komst dat meer landen vragen om in andere munt betaald te worden, en het einde op komst van de fossiele brandstoffen, komt de munt USD in groot gevaar, dit moet ten koste van what so ever vermeden worden. Daarom maken ze overal oorlog, en zuigen ze nadien het land leeg daardat ze zogenaamd "humanitair werk" geleverd hebben.
 • James Vernailen

  4 jaar geleden
  inderdaad @maxim dat is de oplossing voor de planeet. Het probleem licht bij 2 landen India en China die hebben de helft van de wereldbevolking en doen niets tegen vervuiling.
 • maxim vanderveken

  4 jaar geleden
  @ Jim choose inderdaad , wij zijn samen met de Chinezen en de Amerikanen de grootste vervuilers ter wereld en komen nog niet in de buurt van het klimaat akkoord van Parijs.
 • maxim vanderveken

  4 jaar geleden
  @ James Vernailen , dat klopt inderdaad maar nog nooit in de geschiedenis is er een opwarming of afkoeling op 200 jaar tijd gebeurd... Ach nog maximum 50 jaar en we hebben onszelf uitgeroeid en dan hersteld onze mooie Aarde wel weer...
 • jim choose

  4 jaar geleden
  Het wereldverbruik aan olie is op het allerhoogste niveau ooit, ondanks al de klimaatakkoorden. De rest van de wereld trekt er zich dus ook niets van aan. Een beetje zielig en hypocriet om dan steeds naar Trump te wijzen.
 1. Nederlandse topinfectioloog: “Aannames over omikron waren te pessimistisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”
  5

  Nederland­se topinfecti­o­loog: “Aannames over omikron waren te pessimis­tisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano, eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens de Nederlandse topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel donderdag in de Tweede Kamer.