Trump bij een afgebrande winkel in Kenosha.
Volledig scherm
Trump bij een afgebrande winkel in Kenosha. © AFP

Trump zakt ondanks uitdrukkelijke vraag om weg te blijven toch af naar Kenosha

Ondanks de uitdrukkelijke vraag om weg te blijven, is de Amerikaanse president Donald Trump vandaag toch afgereisd naar Kenosha in de Amerikaanse staat Wisconsin. Hij wil er zijn steun betuigen voor de ordediensten. In Kenosha heerst al meer dan een week onrust nadat de politie een ongewapende zwarte man meermaals in de rug schoot.

15 reacties

 • Mick Huijs

  4 maanden geleden
  En na die hele hetze voorafgaand was het bezoek verwelkomd door de stad en de demonstranten en is er niets gebeurd ook niet achteraf. Helaas zitten we met een Democratische Gouverneur die vorig jaar met enkele stemmen won van een Republikein. Hij was jarenlang leraar en zo gedraagt hij zich nog steeds. We zijn hem liever kwijt dan rijk.
 • Daan Roos

  4 maanden geleden
  Vernielingen, plunderingen en brandstichtingen, daartegen mag niet opgetreden worden? In plaats van ertegen op te treden laten ze de plunderaars met rust en geven ze de schuld aan Trump?
 • Patrick Kelchtermans

  4 maanden geleden
  Natuurlijk, als je een vuur brandende wil houden, moet je er regelmatig eens flink in poken.
 • lars vandenberge

  4 maanden geleden
  Trump gooit olie op het vuur. Hij probeert het geweld en angst aan te flakkeren in de hoop dat blanke Amerikanen uit angst op hem stemmen. En natuurlijk ook om de aandacht van corona en zijn enorm falen af te leiden.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Een president moet geen 'verbod' aannemen als hij ergens wil gaan of staan. Een president komt en gaat overal, in alle staten.
 1. Straatgeweld ontspoort in de VS: wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? En dreigt er écht een burgeroorlog? Greet De Keyser legt uit
  PREMIUM

  Straatge­weld ontspoort in de VS: wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? En dreigt er écht een burgeroor­log? Greet De Keyser legt uit

  Na de dood van George Floyd is de rust eigenlijk nooit weergekeerd in sommige Amerikaanse steden. Terwijl de confrontaties zich maandenlang afspeelden tussen de demonstranten en de politie, staan de afgelopen dagen links en rechts lijnrecht tegenover mekaar op straat. Met gebalde vuisten. En soms zelfs mét getrokken wapens. Ook president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden schieten verbaal met scherp op elkaar. Verzoening lijkt ver weg. Hoe gaat dit eindigen? En wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? Greet De Keyser, correspondente van VTM Nieuws in Washington, licht toe.
 1. Biden wil elke Amerikaan cheque van 1.150 euro geven

  Biden wil elke Amerikaan cheque van 1.150 euro geven

  De aanstaande Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagavond (lokale tijd) zijn plannen voor een steunpakket van 1,9 biljoen dollar (ongeveer 1.560 miljard euro), bekendgemaakt. Het pakket, het ‘Amerikaanse Reddingsplan’ genoemd, moet de Verenigde Staten helpen om de coronapandemie en de zware economische omstandigheden waarin het land verkeert, door te komen. Eerder gaf vertrekkend president Donald Trump al toestemming voor twee andere steunpakketten.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug