Volledig scherm
© AP

Trump wil vrouwelijke opvolger voor overleden opperrechter nomineren

UPDATEDe Amerikaanse president Donald Trump wil “zeer snel” een opvolger voor de overleden Ruth Bader Ginsburg bij het Hooggerechtshof voorstellen. Dat heeft hij zaterdag gezegd. Intussen heeft een eerste Republikeinse senator gezegd dat de Senaat pas na de presidentsverkiezingen van 3 november zou mogen stemmen over de opvolging.

 1. Coronavaccin AstraZeneca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Coronavac­cin AstraZene­ca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Het coronavaccin van farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 70 procent effectief. Dat melden ze zelf in een mededeling. De EU reserveerde afgelopen zomer al 400 miljoen doses, waarvan er 7,5 miljoen bestemd zijn voor ons land. Pfizer en Moderna maakten eerder bekend dat hun vaccin voor 95 procent effectief is. Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoeft de lagere effectiviteit echter geen probleem te zijn.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok