Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan.
Volledig scherm
Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan. © Photo News

Trump wil getuigenis van klokkenluider in Congres: “Hij moet uitleggen waarom hij mijn Oekraïne-gesprek zo slecht heeft begrepen”

De Amerikaanse president Donald Trump wil graag dat de klokkenluider aan de basis van het impeachment-onderzoek tegen hem voor het Amerikaanse Congres een getuigenis aflegt. "Hij moet getuigen om uit te leggen waarom hij mijn Oekraïne-conversatie zo slecht heeft begrepen", aldus de president op Twitter. 

  1. Trump-aanhangers krijgen gefabriceerde video te zien waarin president media en politici vermoordt

    Trump-aanhangers krijgen gefabri­ceer­de video te zien waarin president media en politici vermoordt

    Op een congres ten voordele van Amerikaans president Donald Trump in zijn resort in Miami is vorige week een video getoond waarin een personage met het hoofd van de president in een kerk een slachtpartij aanricht tegenover mediabedrijven, organisaties en politieke tegenstanders. Op de gefabriceerde beelden is bijvoorbeeld te zien hoe Trump Hillary Clinton in de nek steekt, CNN een staaf door het hoofd jaagt en Politico in het hoofd schiet.
  2. Oekraïense president ontkent "chantage" van Trump over militaire hulp

    Oekraïense president ontkent "chantage" van Trump over militaire hulp

    Er is geen enkele "chantage" geweest van de kant van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Trump zou militaire hulp aan Oekraïne opgeschort hebben opdat Kiev een onderzoek zou opstarten naar de zoon van Joe Biden, waardoor zijn mogelijke Democratische uitdager bij de presidentsverkiezingen buitenspel zou worden gezet.