Donald Trump tijdens de NAVO-top in december vorig jaar.
Volledig scherm
Donald Trump tijdens de NAVO-top in december vorig jaar. © AP

Trump wil België en Italië "doen betalen" voor NAVO

Amerikaans president Donald Trump wil dat Italië en België hun defensie-uitgaven opkrikken. Dat heeft hij gezegd in een interview op de conservatieve zender Fox News.

162 reacties

 • Peter Van Den Bossche

  6 maanden geleden
  Wie "De duistere bank" van David Enrich gelezen heeft, weet dat Trump op een schurkachtige wijze Deutsche Bank heeft opgelicht en louche zaken met Russische zakenmannen heeft gedaan. Dat hij dan in zijn toespraak öok nog eens uithaalt naar Duitsland, is Trump zelf. De schaamte voorbij.
 • Joël Bornbergen

  6 maanden geleden
  Heel veel reacties zijn gewoon anti Trump door zijn Twitter carrière... En dus heel ondoordacht. 1. belgië, net zoals iedereen, moet zijn verplichtingen nakomen, hoe, is aan onze regering, if ever... 2. een EU Leger gaat minstens even veel kosten. Wetende dat de navo op enkele uitzonderingen na al Europa + US is.. dus de navo lijkt mij beter 3. Kijk naar wat Trump doet, niet wat hij zegt op Twitter... Ge gaat hem nog ne goeie vinden Op zen minst heeft hij een goed Internationaal programma.
 • wim rooyakkers

  6 maanden geleden
  België loopt op veel gebieden nog wat achter,de tijd van pijl en boog en speer is schijnbaar pas voorbij,maar wat wil men met zoveel regeringen en regelneven die het zo goed weten.
 • André Van Laethem

  6 maanden geleden
  Het is al niet normaal dat de hoofdzetel van de NATO in Brussel zit. Zoiets moet je aan grote spelers overlaten. Niet aan de provincie Belgie.
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  België kan in een militair conflict alleen een beetje logistieke steun verlenen en hier en daar wat 'aanvullen'. Maar logistieke steun ... liefst niet met iets zoals Tik Tok.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"