Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Trump wil 150 miljoen snelle coronatests verdelen in VS

De Verenigde Staten zullen overgaan tot de verdeling van 150 miljoen snelle coronatests, waarmee op 15 minuten tijd kan worden vastgesteld of iemand besmet is met het virus. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump maandag aangekondigd.

 1. Trump weigert vredevolle overdracht van de macht te garanderen: “We zullen zien wat er gebeurt. We moeten van de stembiljetten af geraken”

  Trump weigert vredevolle overdracht van de macht te garanderen: “We zullen zien wat er gebeurt. We moeten van de stembiljet­ten af geraken”

  De Amerikaanse president Trump weigert om zich te engageren tot een vreedzame overdracht van de macht, indien hij op 3 november de verkiezingen verliest van zijn rivaal Joe Biden. Dat zei hij op een persconferentie aan journalisten in het Witte Huis. Zijn uitspraken lokten felle reacties uit. Zelfs Mitch McConnell, de Republikeinse meerderheidsleider in de Senaat en een fervent Trump-aanhanger, schaart zich in deze niet achter de president.
 2. ONZE OPINIE. Drie redenen waarom de kans reëel blijft dat Donald Trump de verkiezingen wint
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Drie redenen waarom de kans reëel blijft dat Donald Trump de verkiezin­gen wint

  Het is — samen met de angst voor een tweede coronagolf — wereldwijd de grootste vraag van de komende weken: verliest Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen? Zeker nu hij dinsdagnacht voor het eerst met Joe Biden in debat gaat. En hoewel het voor de meeste politieke peilers een uitgemaakte zaak lijkt dat Trump de risee wordt en op 3 november verliest, zou dat wel eens een veel te snelle conclusie kunnen zijn. Drie redenen waarom de kans reëel blijft dat Donald Trump herverkozen wordt.