President Donald Trump en First Lady Melania Trump wuiven hun supporters uit op de legerbasis Andrews in Maryland.
Volledig scherm
President Donald Trump en First Lady Melania Trump wuiven hun supporters uit op de legerbasis Andrews in Maryland. © AP

Trump wenst nieuwe regering geluk toe tijdens afscheidsspeech: “Ze hebben de basis om iets spectaculair te doen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op de laatste dag van zijn mandaat de nieuwe regering “great luck, great success” toegewenst. De naam van zijn opvolger, Joe Biden, heeft hij echter niet genoemd in zijn afscheidsspeech op de basis Andrews. 

5 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Voor Trump verwachtte men dat de Chinese economie deze van de VS ging bijbenen na 2030. Na het beleid van Trump is die verwachting bijgesteld naar tegen 2028. De overheidsschuld per burger is onder zijn beleid bijna verdubbeld per hoofd. Maar de absolute top is wel veel rijker geworden en die elite heeft een royale belastingvermindering gekregen op kosten van de lagere middenklasse. Waar kennen we dat laatste ook zelf weer van.
 • Michel Van Rossen

  1 maand geleden
  Vertrokken als een dief in de nacht. Nu kunnen de processen beginnen. Hij zal snel een toontje lager zingen.
 • Ronald Van Beneden

  1 maand geleden
  Biden realiseert zich nog niet hoe ongelukkig hij is om te hebben gewonnen. Maar dat zal snel veranderen, aangezien zijn presidentschap van crisis naar crisis gaat op alle gebieden, van monetair tot fiscaal tot sociaal en politiek. Tijdens zijn presidentschap zal er maar heel weinig goed gaan. De volgende vier jaar zouden gemakkelijk vier jaar van hel kunnen zijn voor Biden (als hij de hele vier jaar op koers blijft), voor de VS en dus voor de wereld.
 • Ronny Cuypers

  1 maand geleden
  Tot nooit meer.
 • an kobe

  1 maand geleden
  Ze hebben inderdaad de basis om iets spectaculairs te doen. Immers, als je een land erft dat vier jaar lang zo slecht geleid is, kan het alleen meer beter gaan. Eigenlijk het omgekeerde van Trump, die een geweldige economie en een geslonken overheidsschuld erfde, en het allemaal toch nog grandioos verprutste.
 1. Klimaatverandering bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Klimaatver­an­de­ring bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië

  Wie op vakantie met de auto door Californië rondtoert, doet ongetwijfeld ook de beroemde Pacific Coast Highway, kortweg PCH, aan. De iconische snelweg slingert langs de spectaculaire kustlijn van de Stille Oceaan in de staat. Maar daar zal “onvermijdelijk” een einde aan komen, vreest professor Gary Griggs. Bosbranden en stortbuien doen al langer grote stukken van het wegdek in de zee neerstorten. Mogelijke schuldige: de klimaatverandering.
 2. Dit voorspelt topeconoom voor ambtstermijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaanvallen”

  Dit voorspelt topeconoom voor ambtster­mijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaan­val­len”

  De Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini vergaarde wereldfaam door de kredietcrisis te voorspellen. In de zomer van 2020 voorzag hij dat Donald Trump de verkiezingen zou verliezen én zijn aanhangers zou ophitsen om in het verweer te komen tegen de uitslag. Beide voorspellingen zijn eveneens uitgekomen. Nu laat Roubini in het invloedrijke weekblad Der Spiegel zijn licht schijnen over de ambtstermijn van Joe Biden. Wat mogen we verwachten?
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren