De Amerikaanse president Trump, die zaterdag een partijtje golf speelde, wil een tweede hertelling van de stemmen in Georgia.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump, die zaterdag een partijtje golf speelde, wil een tweede hertelling van de stemmen in Georgia. © EPA

Trump vraagt om nieuwe hertelling van stemmen in Georgia

BuitenlandNa de nipte overwinning van zijn Democratische rivaal Joe Biden bij de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia, heeft zittend president Donald Trump om een nieuwe hertelling in de staat verzocht. De bijbehorende aanvraag is zaterdag ingediend, heeft zijn campagneteam bekendgemaakt.

10 reacties

 • Gino Denil

  8 maanden geleden
  En hoe langer ze tellen hoe groter de voorsprong van Biden wordt.
 • karel dillen

  8 maanden geleden
  Hij kan natuurlijk in alle staten een hertelling vragen om de boel te vertragen, ook in de staten die hij gewonnen heeft
 • Benny Buyst

  8 maanden geleden
  Wat er ook gebeurs op 20 januari is hij president af,wanneer nog geen uitsluitsel dan wordt de voorzitster van het huis van afgevaardigen dienstdoend president,namelijk de democrate Nancy Pelosie. 
 • Diane Bernaerts

  8 maanden geleden
  Hoe langer hij het rekt, hoe langer hij zijn supporters kan blijven uitmelken door hen constant om nieuwe donaties te vragen. Echter, van die donaties gaat slechts 25% naar de rechtszaken, de rest verdwijnt in Trump zijn zakken via zijn nieuw opgerichte "super pac".
 • erik vercammen

  8 maanden geleden
  Ik heb 5 appels en 6 peren! Zelfs als ik die 100 keer tel blijven dat 5 appels en 6 peren. Pffff slechtste verliezer ooit! Hij denk dat er gesjoemeld is, dat dachten de Democraten ook in 2015 maar die maakten niet zo een drama over de eindstand gelijk hij! Iemand die altijd bedriegt zal nooit kunnen geloven dat een ander eerlijk wint!