AP
Volledig scherm
© AP

Trump versus Thunberg op eerste dag in Davos: “We moeten onheilsprofeten en hun voorspellingen van de apocalyps verwerpen”

Wereldleiders, bedrijfsleiders, wetenschappers, activisten en academici zijn vandaag samengekomen in het Zwitserse skioord Davos voor de eerste dag van het 50e ‘World Economic Forum’ (WEF). De eerste dag wordt gedomineerd door twee extreem verschillende individuen: Donald Trump en Greta Thunberg. Trump waarschuwde in zijn toespraak specifiek voor klimaatactivisten zoals Thunberg, die hij “onheilsprofeten” noemde. Thunberg riep op om eindelijk over te gaan tot actie in de klimaatcrisis.

70 reacties

 • maudy van leeuwen

  2 jaar geleden
  Great is de handpop van haar ouders die klimaatactivisten zijn en er een businessmodel van hebben gemaakt, net als zovelen. Wetenschappers die de CO2-HOAX ontmaskeren worden gebroodroofd. Diegene die meedoen, eten mee uit de ruif. Veel eminente gepensioneerde wetenschappers die niets meer te verliezen hebben, hebben het al de grootste oplichting ooit genoemd! Draag liever zorg voor het millieu e/d overbevolking, dat is belangrijk, niet de co2-hoax. Spijtig dat 70% v/h mensdom er weeral intrapt.
 • willy verbeeck

  2 jaar geleden
  Er zijn drieduizend wetenschappers die de klimaat hetze ondersteunen, er zijn er dertigduizend die die onzin tegenspreken maar daar mag er geen enkele van aan het woord komen!
 • Maria Arens

  2 jaar geleden
  Onze planeet en de manier waarop wij deze uitbuiten kan dat niet verder aan, PUNT. Er zijn teveel mensen om zo uit uitbuitend naar de natuur toe verder te leven. Hierin optimistisch zijn is pure waanzin, we zijn gewoonweg alles aan het vernietigen , ook onszelf.
 • Jozef Hendrickx

  2 jaar geleden
  Dat het klimaat verandert lijkt me correct maar het waarom daar bestaan ook bij wetenschappers veel twijfel over . Wat Thunberg doet is zeggen dat het door de mens komt en dat is NIET bewezen .
 • Palmus Darksky

  2 jaar geleden
  Sommigen denken de vele klimaatwetenschappers wereldwijd die op universitair niveau onderzoek doen te overtreffen met enkele zinnetjes wetenschappelijk lijkende commentaar. Je moet niet echt 'geleerd' zijn om dat als een van de meest frappante vaststellingen te beschouwen in deze discussies. Wetenschap staat niet in kranten en al zeker niet bij de commentaren, wetenschap staat in wetenschappelijke tijdschriften.