Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

Trump verdedigt dood Soleimani op Twitter: “Was de aanval dreigend? Ja!”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter de gerichte moord op de hoogste Iraanse generaal Qassem Soleimani verdedigd. Critici twijfelden eerdere aan de imminente dreiging die de generaal vormde. 

17 reacties

 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  danny buyse: Het is de wettelijke taak van elke Amerikaanse President om het land veilig te houden, het is absoluut zijn enigste taak. Zijn meerdere 8 rollen zijn: (1) Staatshoofd, (2) President, (3) Hoofdadministrateur, (4) Hoofddiplomaat, (5) Opperbevelhebber, (6) Hoofdwetgever, (7) Partijhoofd, en ( 8) Hoofdburger. Staatshoofd verwijst naar de President als het hoofd van de regering. Hij is het symbool van alle mensen.
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  @Karel Tichman, dat vliegtuig die ze neergehaald hebben kwam door pure angst. Je mag zelfs zeggen dat de VS er de oorzaak van is en de militaire garde dachten dat het en aanval was. Je gaat toch niet een vliegtuig neerhalen met allemaal eigen volk en het risico nog te gaan lopen ook een burgeropstand tegen zich te krijgen wat nu aan het gebeuren is.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Heeft Trump al ooit bewijzen gegeven voor zijn ongefundeerde beweringen, waarvan sommige zelfs compleet van de pot gerukt waren? Het enige dat je dan leest, is: "meer details gaf Trump niet".
 • Joachim Deboosere

  2 jaar geleden
  De echte terrorist hier is Trump, Amerika is de schurkenstaat dat heel die regio heeft kapot gebombardeerd. Irak had één van de beste onderwijzen en was relatief welvarend... nu is het een voedingsbodem voor extremisme. De echte schurkenstraat en de echte terrorist zijn Amerika en Trump...
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Trump is een moordenaar. Hoeveel Iraki's zijn er vermoord door Bush? De USA moord dat het een lieve lust is. Geen land ter wereld is zo moorddadig als de USA. Zij zijn het probleem van alles!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).