Marie Yovanovitch bij de eedaflegging voor haar getuigenis.
Volledig scherm
Marie Yovanovitch bij de eedaflegging voor haar getuigenis. © REUTERS

Trump valt voormalig Amerikaans ambassadeur in Oekraïne live tijdens ondervraging aan: "Zeer intimiderend”

Marie Yovanovitch, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, getuigde vandaag in de impeachment-hoorzittingen in het Amerikaanse Huis. Yovanovitch gaf aan dat ze zich bedreigd had gevoeld door de wijze waarop president Trump over haar sprak in het omstreden telefoongesprek met de Oekraïense president. Trump viel Yovanovitch tijdens haar ondervraging persoonlijk aan in een tweet. Vanuit Democratische hoek wordt geklaagd over een poging tot intimidatie.

20 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Jacques-Philippe Leclerc, mooie allegorie, alleen diept Trump het moeras uit om er eerst extra radioactief afval in te dumpen. Deze president maakt van alles een potje om zijn vriendjes te verrijken. Belastingsverlaging voor de rijksten, bouwen aan een inefficiënte muur op de kap van onderwijs en rampfondsen, promoten van eigen grondgebied voor officiële aangelegenheden, bondgenoten afvallig zijn en dictaturen feliciteren, ga zo maar door. Enige plus die ik zie is de aanpak van China.
 • Dimitri Mostrey

  1 jaar geleden
  Welk standpunt je ook inneemt, wat je mag denken over Trump, één ding is een feit. Na 3 jaar insinuates, negative pers en aanvallen op Trump, de Reps en voorstanders mag het duidelijk zijn. Trump 'moet weg'. Legaal of illegaal. Dat de Dems van hun eigen reputatie gehakt maken deert hen blijkbaar niet. "Alles of niets" denken ze. Het wordt niets.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Langzaam maar zeker wordt de liberale/socialistische "moeras" gedempt. Deze linkse ideologie "Nieuwe Wereldorde", met hoge belasting, grote overheid, zwak leger, en niks dan armoede en ellende voor de bevolking, moet ten koste van alles worden uitgeroeid. Trump staat op de goede weg, zijn herkiezing in 2020 is het bewijs...
 • Ludo Bruggeman

  1 jaar geleden
  Men zegt altijd waar rook is is vuur. voor de rest al wat men hieronder schrijft is fake news die nergens op slaat.
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  Wat voor onzin is dat nu? Tijdens een zitting gaan ze even tweets zitten voorlezen.Wie is er dan aan het intimideren? Die sociale en andere media moeten uit of af staan. Trump mag tweeten wat hij wil, ze zou het niet geweten hebben en niet geïntimideerd. En dat hij haar onmiddellijk ontslagen heeft zal niet voor niets geweest zijn. Uiteraard probeert zij nu wraak te nemen. Schijnvertoningen zijn dit.
 1. Klant zonder mondmasker schoffeert barista en spant maanden later proces aan tegen man die online gigantische fooi inzamelde

  Klant zonder mondmasker schoffeert barista en spant maanden later proces aan tegen man die online giganti­sche fooi inzamelde

  Matt Cowan heeft een proces aan zijn been. Cowan nam het vorige zomer op voor een barista die een klant, Amber Gilles, had verzocht een mondmasker te dragen en die van haar daarna op social media de volle laag kreeg. Cowan zette een online geldinzamelingsactie op om de geschoffeerde barista een mooie fooi te schenken. Mét overdonderend succes. Gilles eiste de helft van dat geld, maar kreeg dat niet. Ze is nu naar de rechter gestapt.
 2. Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één WhatsApp-foto
  17

  Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één Whats­App-fo­to

  Een stagiair van de gevangenis van Heidering nabij Berlijn was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplaats dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op het beeld was de jongeman zelf te zien mét - eveneens duidelijk in beeld - de generale hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Het bleek niet meteen zijn beste ingeving te zijn. Alle 600 sloten in de gevangenis moesten daarop uit voorzorg meteen worden vervangen. Kostprijs: 50.000 euro.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen