AP
Volledig scherm
© AP

Trump stuurt diplomaat naar klimaattop in Madrid

De Amerikaanse regering stuurt een diplomaat als vertegenwoordiger naar de VN-klimaattop in Madrid, die volgende week van start gaat. De Democraten sturen een eigen delegatie, onder meer met Speaker Nancy Pelosi.

5 reacties

 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  The Donald stapt uit de klimaatakkoorden terwijl de individuele staten en de meeste grote bedrijven en multinationals meer dan ooit inspanningen doen om het CO2 uitstoot te beperken en over te schakelen op groene energie. Die vegen hun gat aan Trump en doen hun eigen ding. Trouwens, ondanks de stimuli voor de kolenenergie zijn er daar nog altijd geen jobs bijgekomen en zitten de meeste mijnwerkers nog altijd zonder werk.
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Het Klimaatakkoord van Parijs is één grote farce. De zgn. ontwikkelende landen mogen onbeperkt blijven vervuilen tot ze "...hun economische achterstand op het rijke westen hebben ingehaald". Turkije veranderde in Parijs zelfs van kamp om onbeperkt te mogen uitstoten. En wie draait voor die schijnheiligheid op? Het westen. Obama had vier miljard USD aan het Klimaatfonds beloofd - maar gelukkig voor de Amerikanen heeft Trump nog drie miljard kunnen blokkeren.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Heel goed dat de VS democraten een lacune opvullen. Trump had maar beter moeten nadenken. Als hij dat kan.
 • jim choose

  1 jaar geleden
  Het wereldolieverbruik ligt op het allerhoogste niveau ooit (100 miljoen vaten per dag). Tot zo ver de goede voornemens en de hypocrisie.
 • joannes Roderigas

  1 jaar geleden
  waarom zou trump dit doen? hij waant zichzelf de baas van de wereld. en heeft helemaal geen respect voor klimaat en respect.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"