Donald Trump tijdens de speech waarin hij zijn nieuwe, 68 pagina's tellende nationale veiligheidsstrategie (NSS) uit de doeken deed.
Volledig scherm
Donald Trump tijdens de speech waarin hij zijn nieuwe, 68 pagina's tellende nationale veiligheidsstrategie (NSS) uit de doeken deed. © AFP

Trump stelt 'America First-doctrine' voor: "Rivaliserende machten Rusland en China vormen bedreiging voor VS"

De Verenigde Staten zijn verzeild geraakt in een "nieuw tijdperk van concurrentie waarbij zich overal ter wereld sterke militaire, economische en politieke krachtmetingen" afspelen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens een toespraak waarin hij zijn nieuwe, 68 pagina's tellende nationale veiligheidsstrategie (NSS) uit de doeken deed. 

6 reacties

 • Peter Bonacasa

  4 jaar geleden
  Platte populist.Protectionisme wat de VS betreft, maar wel verwachten dat de hele wereld jouw producten - bij voorkeur wapens - koopt. De VS is als economische grootmacht trouwens al lang voorbijgestreefd door China.
 • Steve Warson

  4 jaar geleden
  De grootste bedreiging voor de VS is uiteraard Trump zelf.
 • wesley netnem

  4 jaar geleden
  En Na Trump zal het nog erger zijn !!
 • jeff De Boeck

  4 jaar geleden
  Hij wordt beter en beter.
 • George P Martou

  4 jaar geleden
  amaai zeg, direkt het woord "bedreiging" uitbazuinen als een klein kind dat schrik heeft van de indianen ! flauwe vent ! in plaats van te denken in termen als "samenwerking", "problemen oplossen", "vrede opbouwen" enz ... China en Rusland zien mekaar helemaal niet als een bedreiging, die werken WEL samen hé en dat is de toekomst !
 1. Ex-leiders Amerikaanse inlichtingendiensten: "President Trump laat zich manipuleren door Poetin"
  BUITENLAND

  Ex-lei­ders Amerikaan­se inlichtin­gen­dien­sten: "President Trump laat zich manipule­ren door Poetin"

  Twee voormalige topfunctionarissen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben vandaag verklaard dat president Trump in de zaak rond de vermeende Russische inmenging bij de verkiezingen van vorig jaar "bespeeld" wordt door Russisch president Vladimir Poeting. De ex-topspionnen beschuldigen Trump er bovendien van vatbaar te zijn voor het gevlei van buitenlandse leiders.