Donald Trump stapt nu ook zelf mee naar het Hooggerechtshof.
Volledig scherm
Donald Trump stapt nu ook zelf mee naar het Hooggerechtshof. © Photo News

Trump stapt nu zelf in de juridische ring en trekt naar Hooggerechtshof, gesteund door 18 staten: “Dit is de grote klepper”

"This is the big one”, ofwel “Dit is de grote klepper”. Daarmee heeft Amerikaans president Donald Trump aangekondigd dat hij zelf wil tussenkomen in de rechtszaak die de staat Texas heeft aangespannen tegen de verkiezingsuitslag in vier staten die bij de verkiezingen voor Joe Biden hebben gestemd. Maar liefst 17 andere staten hebben zich daar ondertussen bij aangesloten.

 1. Texas stapt naar Hooggerechtshof en spant zaak aan tegen vier Biden-staten, rechters verwerpen klacht tegen zege Biden in Pennsylvania

  Texas stapt naar Hoogge­rechts­hof en spant zaak aan tegen vier Bi­den-sta­ten, rechters verwerpen klacht tegen zege Biden in Pennsyl­vania

  De Amerikaanse staat Texas schiet president Donald Trump te hulp bij zijn streven om zijn landelijke verkiezingsnederlaag om te buigen in een overwinning. Texas, waar de Republikein Trump wél won, stapt naar het Hooggerechtshof in Washington DC tegen vier staten waar zijn concurrent Joe Biden won. In een andere zaak heeft het Hooggerechtshof vandaag een klacht tegen de overwinning van Biden in Pennsylvania verworpen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch