Roy Moore.
Volledig scherm
Roy Moore. © AFP

Trump schaart zich achter van seksueel misbruik beschuldigde Senaatskandidaat

Verenigde StatenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag expliciet zijn voorkeur uitgesproken voor Roy Moore, de Republikeinse Senaatskandidaat voor de deelstaat Alabama. Moore wordt ervan beschuldigd seksuele avances te hebben gemaakt tegenover minderjarigen. Verschillende Republikeinen hadden Moore, een oerconservatief christen, opgeroepen om uit de race te stappen. 

6 reacties

 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat Trump ook Bill O'Reilly steunde.
 • Steve Warson

  5 jaar geleden
  Het zou pas nieuws zijn indien Trump een sexueel misbruiker niet zou steunen, hem wel steunen ligt volledig in de lijn van Trump zijn "normale" gedrag. Piet Bomans, omdat het tientallen jaren geleden is, moeten we het onder de mat vegen en Moore een mandaat geven waarmee hij wetten kan stemmen. Zullen we Roger Vangheluwe ook misschien terug bisschop maken? Het is toch al zo lag geleden.
 • Jan Maarten

  5 jaar geleden
  Hij gaat regelrecht in tegen zijn teamgenoten van de Republikeinen, die gaan daar niet mee lachen.
 • ANN LIMBOS

  5 jaar geleden
  Ons kent Ons of zo?
 • Leon Dendoncker

  5 jaar geleden
  Bij Trump doen alleen de democraten fouten, maar als je in hetzelfde bedje ziek bent als Moore is er niets aan de hand. Bij de volgende verkiezing is hij de meerderheid kwijt en wie zal dan de schuld krijgen?
 1. Man op trolleybuskabels in Nederland weerstaat waterspuit, taser en rubberkogels: pas na 3 uur is hij overmeesterd
  Play

  Man op trolleybus­ka­bels in Nederland weerstaat waterspuit, taser en rubberko­gels: pas na 3 uur is hij overmees­terd

  De Nederlandse hulpdiensten zijn vanavond urenlang in de weer geweest op het Stationsplein in Arnhem. Daar was een man in een mast geklommen waar elektriciteitskabels van trolleybussen aan hangen. De man balanceerde wat later op de kabels zelf, die hoog boven het plein hangen. Hij bleef halsstarrig heen en weer op de leidingen lopen en was niet van plan naar beneden te komen. De situatie duurde uiteindelijk meer dan 3 uur. Waarom de man zijn actie begon, is onduidelijk.