Roy Moore.
Volledig scherm
Roy Moore. © AFP

Trump schaart zich achter van seksueel misbruik beschuldigde Senaatskandidaat

Verenigde StatenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag expliciet zijn voorkeur uitgesproken voor Roy Moore, de Republikeinse Senaatskandidaat voor de deelstaat Alabama. Moore wordt ervan beschuldigd seksuele avances te hebben gemaakt tegenover minderjarigen. Verschillende Republikeinen hadden Moore, een oerconservatief christen, opgeroepen om uit de race te stappen. 

6 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat Trump ook Bill O'Reilly steunde.
 • Gino De Jaeger

  3 jaar geleden
  Het zou pas nieuws zijn indien Trump een sexueel misbruiker niet zou steunen, hem wel steunen ligt volledig in de lijn van Trump zijn "normale" gedrag. Piet Bomans, omdat het tientallen jaren geleden is, moeten we het onder de mat vegen en Moore een mandaat geven waarmee hij wetten kan stemmen. Zullen we Roger Vangheluwe ook misschien terug bisschop maken? Het is toch al zo lag geleden.
 • Jan Maarten

  3 jaar geleden
  Hij gaat regelrecht in tegen zijn teamgenoten van de Republikeinen, die gaan daar niet mee lachen.
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Ons kent Ons of zo?
 • Leon Dendoncker

  3 jaar geleden
  Bij Trump doen alleen de democraten fouten, maar als je in hetzelfde bedje ziek bent als Moore is er niets aan de hand. Bij de volgende verkiezing is hij de meerderheid kwijt en wie zal dan de schuld krijgen?
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"