Trump roemt verzet Nederlandse boeren: “Verschrikkelijk wat daar gebeurt”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse boeren die zich verzetten tegen het nieuwe stikstofbeleid. Hij vindt ze “moedig” en “dapper” en spreekt van een klimaattirannie van de Nederlandse overheid. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt.”

31 reacties

 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Danny Bottelier ; U hebt daar een punt. Maar het hoeft niet noodzakelijk zo te verlopen. Die overtollige stikstof zou kunnen omgevormd worden in biogascentrales. En gas is momenteel een dik probleem. Niet vergeten dat die intensieve veeteelt vooral dient voor export. Die mega grote bedrijven staan onder contract bij ondernemingen die zorgen voor de papieren, de medicatie, de infrastructuur, de alimentatie. Big business. De banken pikken ook mee. Zelfmoorden bij boeren ?
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Trump weet niet eens waar Nederland op een kaart ligt. Wedden ? Weinige weten dat Nederland miljarden heeft uitgetrokken om de intensieve veeteeltbedrijven uit te kopen en/of financieel te ondersteunen voor heroriëntering. Veranderen doet pijn. Hollandse boeren komen hier in het centrum van Frankrijk bouwvergunningen vragen voor megagrote varkensbedrijven. Gelukkig is er een sterke lobby van het water-vissers beheer. Iedereen moet zich aanpassen. Ook de landbouwers.
 • Werner Heremans

  4 maanden geleden
  Ook al ziet hijzelf oranje , Nederland weet hij nog geeneens liggen.
 • Eddy Vermeulen

  4 maanden geleden
  begrijp nog altijd niet waarom dat die man niet in de gevangenis zit. Aanzetten tot bestorming van het Capitool, was dit geen poging tot staatsgreep.
 • Danny Bottelier

  4 maanden geleden
  Hier moeten boeren inkrimpen of stoppen omdat ze te veel stikstof uitstoten. Ze gaan dan ons voedsel invoeren uit landen waar wouden gekapt worden om landbouwgrond van te maken. Te zot voor woorden.