Trump ontkent dat hij ziekenhuis bezocht na reeks miniberoertes
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter ontkend dat hij eind vorig jaar naar het ziekenhuis ging na een reeks miniberoertes. Dat deed hij na de publicatie van een nieuw boek, dat gewag maakt van een onaangekondigd bezoek van de president aan het Walter Reed Hospital in de staat Maryland, in november vorig jaar.
Delen per e-mail
Het nieuwe boek – Donald Trump v. The United States – is van de hand van Michael Schmidt, een journalist van de krant The New York Times. Die schrijft dat hij in de uren voor het onaangekondigde bezoek van Trump aan het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda te weten kwam “dat vicepresident Mike Pence stand-by was om tijdelijk het presidentschap over te nemen als Trump een ingreep moest ondergaan waarbij hij volledig verdoofd moest worden”.
John F. Kennedy
Het Walter Reed is een van de meest prominente ziekenhuizen van het Amerikaanse leger en sinds de opening in 1940 de plaats waar heel wat Amerikaanse presidenten en vicepresidenten behandeld werden. Onder meer president Ronald Reagan onderging er in de jaren tachtig operaties en ook de autopsie op de vermoorde president John F. Kennedy werd er in 1963 uitgevoerd.
“Het houdt nooit op”, tweette Trump dinsdagavond. “Nu beweren ze dat jullie favoriete president, ik, naar het Walter Reed Medical Center ging na een reeks van miniberoertes. Dat is deze kandidaat (voor de presidentsverkiezingen in november, red.) nooit overkomen. Fake news. Misschien verwijzen ze naar een andere kandidaat van een andere partij.”
Ook de lijfarts van de president Sean Conley reageerde. “Ik kan bevestigen dat president Trump geen beroerte, geen miniberoerte of enige andere acute hart- en vaatproblemen heeft gehad of daarvoor behandeld is, zoals verkeerdelijk beweerd wordt in de media”, klonk het.
De auteur van het nieuwe boek over Trump beklemtoonde daarop dat hij nooit had geschreven dat er sprake was van een reeks miniberoertes of enige andere gezondheidsklachten als reden voor het bezoek van de president aan het Walter Reed Hospital.
Succesauteur
De miniberoertes werden wel vermeld door iemand anders: succesauteur en rabiaat Trumpcriticus Don Winslow. Die tweette op 1 augustus dat zeker drie bronnen hem bevestigd hadden dat de president “een reeks miniberoertes” had gehad.
Intussen reageerde Trump nog een tweede keer op Twitter. “Mike Pence werd nooit op stand-by gezet en er waren geen miniberoertes”, schreef hij dinsdagochtend. “Dit is nog meer fake news van CNN (dat ook verslag uitbracht over het boek, maar de miniberoertes niet vermeldde, red.), een vals verhaal. De reden van het bezoek aan het Walter Reed, in aanwezigheid van het voltallige perskorps, was het afwerken van mijn jaarlijkse fysieke controle. Het was een kort bezoek, waarna ik (met de pers) terugkeerde naar het Witte Huis.”
In een tweet van 17 november vorig jaar maakte Trump gewag van het bezoek aan het Walter Reed. “Ik heb de geweldige familie bezocht van een jongeman die een belangrijke operatie onderging in het Walter Reed Medical Center. Dit zijn echt enkele van de beste dokters ter wereld. Ik ben ook begonnen met deel één van mijn jaarlijkse medische check-up. Alles is dik in orde. Ik zal het onderzoek volgend jaar afwerken.”
Het Witte Huis heeft tot op vandaag evenwel niet verklaard waarom het bezoek aan het ziekenhuis niet gepland of aangekondigd was. In tegenstelling tot voorgaande trips aan de instelling werd het niet vermeld in de publieke agenda van de president, zo schrijft nieuwszender HuffPost.
Brief
Trump is minder transparant over zijn gezondheid dan zijn voorgangers. Tijdens de campagne in 2016 weigerde hij details vrij te geven over zijn medische geschiedenis. Er kwam alleen een brief van zijn persoonlijke arts die zei dat zijn gezondheid “verbazingwekkend goed” was.
Lees ook:
Bekijk ook:
Trump veroordeelt 17-jarige schutter niet
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kamala Harris over de erfenis van een verdeeld land: “We moeten Amerika genezen”
Kamala Harris legt woensdag de eed af als de nieuwe vicepresident van de Verenigde Staten. Samen met Joe Biden, vanaf woensdag president, erft ze een land in extreme onrust. De coronapandemie houdt er al bijna een jaar enorm lelijk huis en heeft ook de economie zwaar getroffen, en onder de bevolking heerst er grote verdeeldheid. “Het zal niet gemakkelijk zijn”, zegt de Democrate in een interview met CBS Sunday Morning, maar ze is er klaar voor. “We moeten Amerika genezen.” -
Italiaanse vrouw van 108 krijgt coronavaccin
Een Italiaanse vrouw van 108 jaar is vandaag ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het rusthuis waar ze verblijft, laten weten. Fatima Negrini wordt op 3 juni 109 jaar. Ze kreeg de prik toegediend samen met andere bewoners van het rusthuis in Milaan. -
Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager
Donald Trump hoeft zijn belastingaangiftes voorlopig nog niet te overhandigen aan de openbaar aanklager van Manhattan, Cyrus Vance. Een rechter heeft dat in hoger beroep op verzoek van Trump uitgesteld. -
-
Ontslag Dit moet je weten als je werkgever failliet gaat
Door de coronacrisis zitten veel Belgische bedrijven en organisaties in moeilijke papieren. Economen voorspellen dan ook dat ons nog veel herstructureringen te wachten staan in 2021 en 2022. Maar wat als het jou overkomt en je werkgever effectief failliet gaat? Jobat.be bekijkt de regels en jouw rechten. -
Sparen Wat is de impact van de Europese Centrale Bank op uw centen?
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige maand beslist om haar rentetarieven te behouden en nog meer overheids- en bedrijfsobligaties aan te kopen. Spaargids.be bekijkt hoe die maatregelen ook een belangrijk indirect effect op de rentetarieven van uw spaarrekening hebben, én op de hypothecaire rente voor woonkredieten. -
Trump zakt ondanks uitdrukkelijke vraag om weg te blijven toch af naar Kenosha
Ondanks de uitdrukkelijke vraag om weg te blijven, is de Amerikaanse president Donald Trump vandaag toch afgereisd naar Kenosha in de Amerikaanse staat Wisconsin. Hij wil er zijn steun betuigen voor de ordediensten. In Kenosha heerst al meer dan een week onrust nadat de politie een ongewapende zwarte man meermaals in de rug schoot. -
PREMIUM
Straatgeweld ontspoort in de VS: wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? En dreigt er écht een burgeroorlog? Greet De Keyser legt uit
Na de dood van George Floyd is de rust eigenlijk nooit weergekeerd in sommige Amerikaanse steden. Terwijl de confrontaties zich maandenlang afspeelden tussen de demonstranten en de politie, staan de afgelopen dagen links en rechts lijnrecht tegenover mekaar op straat. Met gebalde vuisten. En soms zelfs mét getrokken wapens. Ook president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden schieten verbaal met scherp op elkaar. Verzoening lijkt ver weg. Hoe gaat dit eindigen? En wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? Greet De Keyser, correspondente van VTM Nieuws in Washington, licht toe.
8 reacties
Nancy De Cloedt
Nicolas Van Brussel
Anoniem
matthias peur
Jeroen Beckers