Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben.
Volledig scherm
Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben. © REUTERS

Trump onderzocht voor schending Spionagewet: FBI vindt elf sets geheime documenten in zijn woning

UpdateEr loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht. Bij die doorzoeking werden documenten aangetroffen die als “topgeheim” waren gemarkeerd. Daarvan is het de bedoeling dat ze “alleen beschikbaar zijn in speciale overheidsfaciliteiten”. Het landgoed van een oud-president is dat uiteraard niet. 

22 reacties

 • Jan Dirckx

  2 maanden geleden
  @ Conrad Haelterman: de wetsartikelen die gebruikt werden om het huiszoekingsbevel op te stellen laten classificatie of declassificatie in het midden. Hij heeft zich documenten toegeëigend die in de nationale archieven hoorden te zijn onder de Presidential Records Act. Hij heeft zich documenten, eigendom van de staat, toegeëigend, gestolen. Dat is wel degelijk strafbaar. Over het gevaar voor de nationale veiligheid begin ik zelfs niet.
 • Conrad Haelterman

  2 maanden geleden
  Declassification van documenten vraagt geen lang proces kan door de president worden gedaan. Als Trump deze documenten gedeclassifieerd heeft voor zijn vertrek is er geen enkel wettelijk probleem.
 • Kees Huls

  2 maanden geleden
  @Walter Bogaerts, de directeur van de FBI is en paar jaar geleden door Trump benoemd en bevriend met hem. Nu niet meer peins ik. Overigens is ook in de VS scheiding der machten, dus de politiek kan de opsporingsdiensten niets bevelen.
 • Jen Carrago

  2 maanden geleden
  Trump was en is in alle opzichten schuldig en nooit het ambt van president waardig geweest! Hopelijk volgt justitie nu de stricte wet op het bezit van Top Secret-documenten en wordt hij veroordeeld. Hierdoor kan hij geen enkel openbaar ambt meer opnemen en zeker geen 2e keer de slechtste president ooit worden!
 • Joseph swaenen

  2 maanden geleden
  Trump had al lang achter de tralies moeten zitten, wat dat zelfingenomen stuk op zijn kerfstok heeft daar steken ze normaal gezien iemand anders 50 jaar voor in de gevangenis.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.