Pro-democratie-demonstranten in Hong Kong houden hun uitgestoken hand op en symboliseren zo de vijf eisen van de beweging.
Volledig scherm
Pro-democratie-demonstranten in Hong Kong houden hun uitgestoken hand op en symboliseren zo de vijf eisen van de beweging. © AP

Trump ondertekent wetten die betogers in Hongkong steunen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag twee wetsvoorstellen ondertekend die de betogers in Hongkong steunen. Hij doet dat "uit respect voor president Xi, China en de bevolking van Hongkong", verklaarde hij in een statement. De wetgeving werd vorige week al aangenomen door het Amerikaanse congres.

7 reacties

 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Yeah right dat dit voor de goede orde is en om de bevolking in Hong Kong een hart onder de riem te steken. Hij ziet een kans om China onder druk te zetten en zal deze wetten even snel terugtrekken als hij zijn zin krijgt. Ik keur evenmin goed wat in Hong King gebeurd momenteel.
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Het was al lang duidelijk dat Trump het "verdeel en heers" principe aanhangt. Maar is ook de enige mogelijkheid voor een land dat een enorme afstand in in ontwikkeling heeft opgelopen. (Met uitzondering van de wapenindustrie)
 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Je kan ze haast niet meer tellen, de gevallen waar deze 'beste president ooit' zich inmengt in de interne politiek van een ander land. Die gast is in zijn grootheidswaanzin elk gevoel voor de realiteit kwijt
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Inderdaad Jean Bormans, daar worden vele malen ergere dingen gedaan waarvan de wereld geen weet heeft of het niet wil weten! Mensen rechten? Ze verbieden zelfs minderheden te stemmen!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  wetten stemmen over china????? sinds wanneer heeft oorlogsgek amerika daar iets te zeggen??ze krijgen hun eigen mesthoop nog niet opgekuist