Archiefbeeld. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op een persconferentie samen met de Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op een persconferentie samen met de Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci. © AP

Trump ondermijnde antwoord op coronacrisis, blijkt uit rapport van Amerikaanse Congres: “Een van grootste mislukkingen van leiderschap in Amerikaanse geschiedenis”

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump verlamde het nationale antwoord op de coronapandemie voor zijn eigen politieke doeleinden in "een van grootste mislukkingen van leiderschap in de Amerikaanse geschiedenis. Dat staat in een pas vrijgegeven rapport van het Amerikaanse congres.

  1. Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkiezingsdebat met Biden positieve coronatest af”

    Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkie­zings­de­bat met Biden positieve coronatest af”

    Mark Meadows, een ex-medewerker van Donald Trump, beweert in zijn boek dat de voormalige president van de Verenigde Staten op 26 september 2020, drie dagen voor zijn eerste verkiezingsdebat met Joe Biden, al wist dat hij corona had. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. “Trump wist bovendien dat elke kandidaat 72 uur voor de aanvang van het debat een negatieve test moest afleggen, dus gebruikte hij een andere test”, aldus Meadows. “Niets zou hem tegenhouden om aan het debat deel te nemen”, klinkt het.