Een militair met de 'nucleaire voetbal'.
Volledig scherm
Een militair met de 'nucleaire voetbal'. © AFP

Trump niet aanwezig op eedaflegging Biden: hoe verloopt overdracht van ‘nucleaire voetbal’?

President Donald Trump geeft morgen verstek voor de eedaflegging van Joe Biden. Dat heeft ook consequenties voor de overdracht van de ‘nucleaire voetbal’, de tas die hem in staat stelt een kernaanval te starten. Die moet 24 uur op 24 in de buurt van de president zijn en wordt tijdens de inauguratie normaal gezien overgedragen aan zijn opvolger.

3 reacties

 • Guy Miserez

  5 maanden geleden
  Nog erger dan in de film
 • Guido Deville

  5 maanden geleden
  Je kan veel van Trump zeggen, maar hij heeft de VS wel nooit in een gewapend conflict betrokken, en dat kan je van zijn laatste drie voorgangers niet zeggen. De spanning met Rusland zal onder Biden ook weer snel oplopen.
 • Christian Deckers

  5 maanden geleden
  Waar komen jullie nu opeens mee af: de geweldig bekwame en nooit kwaadsprekende Nancy Pelosi deed verleden week nog in haar broek: ze acteerde dat ze écht meende dat Trump nog gauw een kernoorlog zou beginnen in zijn 5 laatste dagen, alsof dat 'zo' werkt. En zo een dame gaat mee het beleid bepalen, haha, het water koken voor de koffie te zetten kan ze misschien nog net. Als ze tevoren voldoende oefent.
 1. Twaalf leden National Guard geweerd van inauguratie Biden
  UPDATE

  Twaalf leden National Guard geweerd van inaugura­tie Biden

  Twaalf leden van de National Guard van de Verenigde Staten mogen woensdag niet optreden als bewaker bij de inauguratie van Joe Biden in Washington D.C. Dat heeft de woordvoerder van het Pentagon, Jonathan Hoffman, bekendgemaakt. Twee van hen zijn geweerd wegens “ongepaste boodschappen” op het internet. De anderen worden geweerd om andere reden, zo klonk het. Bij enkelen zou vastgesteld zijn dat ze banden hebben met rechtsradicale militanten.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord
  FRANKRIJK
  18

  Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord

  In het Franse Chalon-sur-Saône is maandag onder grote mediabelangstelling het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) van start gegaan, de vrouw die op zeventienjarige leeftijd zwanger raakte nadat ze verkracht werd door haar stiefvader, met hem in het huwelijk moest treden en hem na bijna 25 jaar dagelijkse hel doodschoot. Ze riskeert voor de moord levenslang. Meer dan 550.000 Fransen hebben in een petitie gevraagd haar vrij te laten.