De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op archiefbeeld.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump op archiefbeeld. © AP

Trump naar rechter tegen overdracht documenten aan parlementaire commissie

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is naar de rechter gestapt om de overdracht van documenten aan de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media.

 1. Gigantisch billboard op Times Square van groep Republikeinen roept Trump op te stoppen met aanvechten verkiezingsresultaten

  Gigantisch billboard op Times Square van groep Republikei­nen roept Trump op te stoppen met aanvechten verkie­zings­re­sul­ta­ten

  Dat Donald Trump vorig jaar de presidentsverkiezingen verloor, lijkt nog altijd niet helemaal tot de man door te dringen. Hij blijft bijna een jaar later koppig de resultaten in verschillende staten aanvechten, zo bleek eind september nog in Arizona. Zelfs partijgenoten van hem zijn dat beu. Enkele Republikeinen zijn daarom een campagne van 250.000 dollar (215.000 euro) gestart om de voormalige president duidelijk te maken dat hij wel degelijk de verkiezingen van 2020 verloor.
 1. Butler schildert Ghislaine Maxwell op proces af als strenge "vrouw des huizes" van Epstein
  Play

  Butler schildert Ghislaine Maxwell op proces af als strenge "vrouw des huizes" van Epstein

  Op haar proces vanwege sekshandel met minderjarige meisjes is Ghislaine Maxwell, voormalige geliefde en handlanger van de in 2019 overleden Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, afgeschilderd door een voormalig lid van het huispersoneel, Juan Alessi, als de “vrouw des huizes” van de financier, die alles deed om zijn seksuele misdrijven geheim te houden. Alessi zei ook dat hij zich ‘Jane’ herinnerde. ‘Jane’ getuigde eerder deze week hoe Epstein haar op haar veertiende geregeld misbruikte, soms in aanwezigheid van Maxwell.