"Ik ben geen racist. Ik ben de minst racistische persoon die jullie ooit zullen interviewen", zei Trump zondagavond tegen reporters bij zijn aankomst op de Trump International Golf Course in Florida.
Volledig scherm
"Ik ben geen racist. Ik ben de minst racistische persoon die jullie ooit zullen interviewen", zei Trump zondagavond tegen reporters bij zijn aankomst op de Trump International Golf Course in Florida. © AFP

Trump na 'shithole'-uitspraak: "Ik ben de minst racistische persoon ooit"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag ontkend dat hij een racist is. Dat doet hij na de verontwaardiging die was ontstaan over de verklaringen die de president zou hebben gedaan over immigratie vanuit 'shithole'-landen.

13 reacties

 • Fenasi Kerim

  5 jaar geleden
  Wat trump hiermee bedoelt is gelijk als een zatlap die achter de stuur betrapt word en zegt dat die niet gedronken heeft.
 • Peter Bonacasa

  5 jaar geleden
  Correct Annie. Ondertussen vergeten de meeste mensen dat hun voorouders waarschijnlijk het grootste deel van hun leven in armoedige omstandigheden hebben geleefd, en dat er ook nu nog wijken zijn in steden en gemeenten die enorm verpauperd zijn, en dat dit in de VS zeker niet anders is (neem Chicago bijvoorbeeld)
 • Peter Bonacasa

  5 jaar geleden
  Fred Trump, Donalds vader, werd in 1927 gearresteerd voor het bijwonen van een meeting van de KKK. De appel valt meestal echt niet ver van de boom, zeker niet als je de onzin hoort die Donald uitkraamt.
 • Steve Warson

  5 jaar geleden
  Het "stabiele genie" bedoelt natuurlijk dat hij geen racist is maar wel een xenofoob.
 • peter verbruggen

  5 jaar geleden
  amerika is gebouwd op migranten : hongersnood in ierland , alle ieren naar amerika..; italie fascisten .. italianen naar amerika .. spanjaarden, fransen, engelsen ... amerika ... dat waren ook shitlanden indertijd ... trumps voorouders hebben een nogal bedenkelijke reputatie ... wie is hij om andere landen shitlanden te noemen ... klasse heeft hij nooit gehad en zal hij nooit hebben. dat is een feit
 1. Trump: "Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?"

  Trump: "Waarom komen al die mensen uit klotelan­den naar hier?"

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een gespannen vergadering met Republikeinse en Democratische senatoren denigrerend uitgelaten over een aantal Afrikaanse landen, Haïti en El Salvador. "Waarom komen al die mensen uit klotelanden (letterlijk: shithole countries) naar hier?", zou de president volgens The Washington Post en persbureau AP gevraagd hebben. The Wall Street Journal bericht daarnaast dat Trump beweert dat hij "een goede relatie" heeft met Kim Jong-un, al weigert de president te zeggen of hij al ooit met de Noord-Koreaanse dictator gesproken heeft.
 2. 'Sh*thole' of 'shithole'? Amerikaanse media worstelen met verslag over Trumps schandaaluitspraken

  'Sh*thole' of 'shithole'? Amerikaan­se media worstelen met verslag over Trumps schandaal­uit­spra­ken

  Met zijn verwijzing naar een aantal Afrikaanse landen als 'shithole countries' heeft de Amerikaanse president Donald Trump niet alleen een storm van kritiek veroorzaakt, hij liet meteen ook de Amerikaanse media in verwarring achter. In een puriteins medialandschap waar zowat elke vloek wordt weggebiept, was het dan ook de vraag hoe je bericht over een 'shithole country' zonder het woord uit te spreken?
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.