REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump maant gouverneurs aan om hardhandig op te treden: “Anders zien jullie eruit als een stelletje idioten”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de gouverneurs aangemaand om de demonstranten in de VS hard aan te pakken. “Jullie moeten domineren”, zei hij tijdens een teleconferentie waarvan de New York Times een audiofragment in handen kreeg. “Anders zullen ze jullie overrompelen en zien jullie eruit als een stelletje idioten.”

18 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Het opperhoofd heeft gesproken. Ondertussen ontzet hij hardhandig een kerk waar vreedzaam protest gevoerd wordt met het inzetten van de federale politie. Met welk doel? Een fotoshoot. Pracht van een iconisch beeld. Overal brandjes in de VS en corona zal ongetwijfeld terug pieken door de rellen, maar hun president wil dat iedereen denkt dat alles tip top in orde is. Keeping up appearances, alles voor de schone schijn, 1e klas tv-president.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Ze hebben dat al eens gedaan. Een heel zwaar bewapend leger ingezet tegen een volk. In Vietnam. Maar als een volk zich tegen je keert blijkt dat niet voldoende te zijn. De Fransen hadden het daarvoor ook al ondervonden in Vietnam. De Russen later nog eens in Afghanistan. Wil Trump die experimenten nog eens herhalen in eigen land.
 • Hans Benoit

  1 jaar geleden
  Stel dat hij het bevel geeft aan het leger om op de eigen burgers te schieten.En als een groot deel van het leger ronduit weigert om op de eigen bevolking te schieten en zich vervolgens tegen hem keert wat gaat er dan gebeuren denk je?Het is ver gekomen door de polarisatie in de wereld.
 • marc de Volder

  1 jaar geleden
  Gaan ze dan stoppen met alles te vernielen? Kunnen ze zelf niet nadenken maar hebben ze een Grote Leider nodig die dan zegt dat alles goed komt en men moet praten,zingen en kaarsen branden? Als men winkels in brand steekt ben je fout bezig en kan je niet oordelen over iemand anders zijn fout.
 • Saadia Sellak

  1 jaar geleden
  Ik maak me meer zorgen om kinderen en bejaarden en andere onschuldige mensen die tussen twee vuren in zitten en waar niet naar geluisterd wordt. Het recht van de sterkste geldt, of het nu rechts of links is, maar de zwakkeren die niets willen weten van politiek en oorlog hebben blijkbaar geen recht op levensgeluk.