Trump reist vandaag naar de Amerikaanse grens in het Texaanse grensdorpje McAllen om zijn pleidoor voor een muur kracht bij te zetten.
Volledig scherm
Trump reist vandaag naar de Amerikaanse grens in het Texaanse grensdorpje McAllen om zijn pleidoor voor een muur kracht bij te zetten. © AP

Trump hint nu toch op noodtoestand om muur te bouwen zonder goedkeuring Congres: “Zou verrassend zijn als ik dat niet zou doen”

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat het “verrassend zou zijn” als hij de noodtoestand niét zou uitroepen om de muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te kunnen financieren. Op die manier zou Trump het Congres kunnen passeren. Trump stapte het gisteren af tijdens een bijeenkomst met de Democratische parlementsleden nadat die te kennen gaven dat ze nog altijd niet bereid zijn 5,7 miljard dollar te geven voor de muur. Trump ontkent dat hij boos is weggelopen. “Ik bleef heel beleefd.”

  1. “Vrouwelijke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”
    QATAR - AUSTRALIË

    “Vrouwelij­ke passagiers uit vliegtuig gehaald en inwendig onderzocht op luchthaven Qatar”

    De autoriteiten in Australië maken zich ‘ernstig zorgen’ over geluiden dat een groep vrouwelijke reizigers op een ‘buitengewoon ongepaste’ manier is behandeld op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar. De vrouwen, die begin oktober op een vlucht van Qatar Airways naar Sydney zaten, werden volgens Australische media plots uit het vliegtuig gehaald voor een ‘inwendig onderzoek’. “Ik was doodsbang dat ze me ergens mee naartoe zouden nemen”, aldus een van de vrouwen.