President Donald Trump met first lady Melania Trump bij Mount Rushmore.
Volledig scherm
President Donald Trump met first lady Melania Trump bij Mount Rushmore. © AP

Trump haalt uit naar “links fascisme” en protesten in speech bij Mount Rushmore

President Donald Trump heeft aan de vooravond van de nationale feestdag in de Verenigde Staten een nationalistische toespraak gehouden. Hij verweet links de Amerikaanse geschiedenis "te willen wissen". Trump sprak op een bijeenkomst nabij Mount Rushmore, het monument waarbij vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen in de rotsen. De Amerikaanse president beloofde zijn toehoorders dat hij een taskforce gaat oprichten die zich moet bezighouden met het bouwen en herstellen van monumenten voor Amerikaanse helden.

10 reacties

 • Foexie

  2 jaar geleden
  Hoe?! Hij vond zich toch zo knap als de lone ranger. Donaldje toch. Als de beste president ooit mag je dat niet vergeten.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Als je de bobo's bezig hoort zou je denken dat er geen scheiding meer is tussen kerk en staat. Ze menen het gelijk aan hun kant te hebben en willen al hun ideeën over wat rechtvaardig, eerlijk of goed is in wetten gieten en andersdenkenden bestraffen.
 • Karl Renier

  2 jaar geleden
  in 1980 is het gebied teruggegeven aan de Lacota-Sioux indianen , en 20 km verder is de bouw bezig van Crazy Horse memorial . Een Prachtig gebied met ook de Custer (?) national park en de Badlands
 • Marc Van Looy

  2 jaar geleden
  In begin kon je er nog mee lachen, maar dat is snel gestopt. Als dat de norm wordt voor politieke leiders dan hoop ik dat de mensheid snel vergaat!
 • Lucien Switten

  2 jaar geleden
  Trump toont dat de overheid de baas is, niet allerlei geweldadige betogers. Precies daarom duwt hij zijn zin door waar zwakkere leiders zouden zwichten. Die achterliggende bedoeling missen bijna alle commentatoren.
 1. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
  Play

  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

  Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.
 2. Terwijl gouverneurs iedereen oproepen om thuis te blijven: Trump organiseert op 4 juli vuurwerk voor ruim 300.000 man

  Terwijl gouver­neurs iedereen oproepen om thuis te blijven: Trump organi­seert op 4 juli vuurwerk voor ruim 300.000 man

  Het lijkt erop dat Independence Day dit jaar in mineur gevierd zal worden in de Verenigde Staten. De gouverneurs van verscheidene staten waar traditioneel grote festiviteiten georganiseerd worden, zoals Californië en Florida, hebben hun inwoners uit vrees voor het coronavirus opgeroepen om thuis te blijven. President Donald Trump daarentegen neemt geen gas terug. Integendeel. Hij organiseert “het grootste vuurwerk uit de recente geschiedenis” in Washington DC. En te oordelen naar het aantal bestelde mondmaskers wordt daarvoor meer dan 300.000 man verwacht.
 1. De bochten van Trump over het virus: dit zijn de opmerkelijkste quotes van de president over corona

  De bochten van Trump over het virus: dit zijn de opmerke­lijk­ste quotes van de president over corona

  De grafiek met nieuwe coronabesmettingen kleurt dieprood in de VS. Met bijna 53.000 extra Covid-19-gevallen is er opnieuw een verontrustend dagrecord opgetekend. In verschillende Amerikaanse staten worden versoepelingen teruggeschroefd. Donald Trump lijkt intussen niet meer helemaal anti over het dragen van een mondmasker. Niet lang geleden was dat nog anders. Het is niet de eerste keer dat de president van standpunt wijzigt of een vreemde uitspraak doet. Een overzicht.
 2. Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood
  Jobat

  Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood

  Is stilzitten niet je sterkste kant, maar verkies je een afwisselende job waarbij je met veel verschillende mensen in contact staat? Wil je bovendien goed je brood verdienen en volop kansen krijgen om jezelf te ontplooien? Misschien zit je dan wel helemaal op je plaats in de logistiek. Om je een (beter) beeld te geven van het werk in deze dynamische sector, stelt Jobat.be vijf goedbetaalde functies voor.