President Donald Trump met first lady Melania Trump bij Mount Rushmore.
Volledig scherm
President Donald Trump met first lady Melania Trump bij Mount Rushmore. © AP

Trump haalt uit naar “links fascisme” en protesten in speech bij Mount Rushmore

President Donald Trump heeft aan de vooravond van de nationale feestdag in de Verenigde Staten een nationalistische toespraak gehouden. Hij verweet links de Amerikaanse geschiedenis "te willen wissen". Trump sprak op een bijeenkomst nabij Mount Rushmore, het monument waarbij vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen in de rotsen. De Amerikaanse president beloofde zijn toehoorders dat hij een taskforce gaat oprichten die zich moet bezighouden met het bouwen en herstellen van monumenten voor Amerikaanse helden.

 1. Terwijl gouverneurs iedereen oproepen om thuis te blijven: Trump organiseert op 4 juli vuurwerk voor ruim 300.000 man

  Terwijl gouver­neurs iedereen oproepen om thuis te blijven: Trump organi­seert op 4 juli vuurwerk voor ruim 300.000 man

  Het lijkt erop dat Independence Day dit jaar in mineur gevierd zal worden in de Verenigde Staten. De gouverneurs van verscheidene staten waar traditioneel grote festiviteiten georganiseerd worden, zoals Californië en Florida, hebben hun inwoners uit vrees voor het coronavirus opgeroepen om thuis te blijven. President Donald Trump daarentegen neemt geen gas terug. Integendeel. Hij organiseert “het grootste vuurwerk uit de recente geschiedenis” in Washington DC. En te oordelen naar het aantal bestelde mondmaskers wordt daarvoor meer dan 300.000 man verwacht.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is