De Amerikaanse president Trump spreekt tijdens een rally in Muskegon, Michigan.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump spreekt tijdens een rally in Muskegon, Michigan. © AFP

Trump haalt tijdens rally in Michigan uit naar gouverneur Gretchen Whitmer: “Sluit haar op”

De Amerikaanse president Donald Trump ging tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Michigan flink tekeer tegen de democratische gouverneur Gretchen Whitmer en haar strenge coronamaatregelen. “Jullie moeten jullie gouverneur ertoe brengen dat ze haar staat opent”, riep Trump zaterdag naar zijn aanhangers in de stad Muskegon, een vingerwijzing naar de coronamaatregelen in de staat. “Sluit haar op!”, riepen zijn aanhangers vervolgens. Waarna Trump eraan toevoegde: “Sluit ze allemaal op.”

  1. Trump haalt slogan van vorige verkiezingen weer boven tijdens campagnebijeenkomst: "Sluit de Bidens op"

    Trump haalt slogan van vorige verkiezin­gen weer boven tijdens campagne­bij­een­komst: "Sluit de Bidens op"

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisterenavond lokale tijd tijdens een verkiezingsbijeenkomst opgeroepen om de familie Biden in de gevangenis te gooien. "Sluit de Bidens op”, zei Trump tijdens een bijeenkomst in Macon in de Amerikaanse strijdstaat Georgia waar hij in de peilingen steeds meer druk voelt van de Democraat. Ook zijn slogan van vier jaar geleden, "Sluit Hillary (Clinton, red.) op”, haalde hij opnieuw boven.
  2. Amerikanen hebben op twee en halve week voor verkiezingen al meer dan 21 miljoen stemmen uitgebracht, en dat lijkt vooral slecht nieuws voor Trump

    Amerikanen hebben op twee en halve week voor verkiezin­gen al meer dan 21 miljoen stemmen uitge­bracht, en dat lijkt vooral slecht nieuws voor Trump

    Wel 137 miljoen: zoveel Amerikanen brachten vier jaar geleden hun stem uit bij de presidentsverkiezingen. Een cijfer dat dit jaar mogelijks verpletterd kan worden, afgaande op de voorlopige cijfers van de stemmen per post en de lange wachtrijen voor het vroegtijdig stemmen of 'early voting’. Al meer dan 21,5 miljoen Amerikanen hebben op een van beide manieren gestemd, iets waar vooral Democraat Joe Biden van lijkt te gaan profiteren.