Volledig scherm
© REUTERS

Trump erkent verkiezingsnederlaag in videoboodschap en is ‘woedend’ over bestorming Capitool

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter een video gepubliceerd, waarin hij voor het eerst toegeeft de verkiezingen te hebben verloren van zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Ook veroordeelt hij het geweld in Washington, waar zijn aanhangers woensdag het Capitool bestormden. De Democratische leiders Nancy Pelosi en Chuck Schumer roepen intussen vicepresident Pence en de Republikeinen dringend op om Trump af te zetten middels het 25e amendement, maar Pence zou daar geen heil in zien. Herlees hier het liveblog van donderdag 7 januari.

93 reacties

 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Knap om te zien hoe een land dat bijna 900 miljard Dollar besteed aan defensie hun Capitool laat innemen door een gek in een bizon/Viking pak en een speer. Misschien aan Mexico vragen om een fatsoenlijke muur rond hun politiek centrum te financieren?
 • Benjamin Muilwijk

  2 maanden geleden
  Een land dat een cordon sanitaire legt rond een andere partij heeft geen lessen uit te delen over democratie!
 • Thomas Anderson

  2 maanden geleden
  Als hem afzetten moet er geen vrees zijn in 2024!
 • Leon Dendoncker

  2 maanden geleden
  Het zal daar altijd zwart tegen wit zijn, en Trump heeft daar goed op ingespeeld dacht hij, daarom dat er zoveel republikeinen zich tegen hem gekeerd hebben, hij zal nooit meer verkiesbaar worden gesteld, na al de rechtszaken die hem nog te wachten staan, die rechters zullen er ook aan denken wat hij veroorzaakt heeft.
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  hypocrisie ten top eerst een meute aansporen tot geweld en nadien als het hem te heet onder de voeten word hun gedrag gaan veroordelen.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees