De Amerikaanse oud-president Trump tijdens een verrassingsbezoek aan de Amerikaanse troepen in Bagram in november 2019.
Volledig scherm
De Amerikaanse oud-president Trump tijdens een verrassingsbezoek aan de Amerikaanse troepen in Bagram in november 2019. © AFP

Trump eist aftreden Biden om situatie in Afghanistan: “Een van de grootste nederlagen in de Amerikaanse geschiedenis”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft gereageerd op de situatie in Afghanistan, waar de taliban gisteren vanuit het presidentiële paleis de overwinning hebben uitgeroepen. In een korte verklaring moet vooral zijn opvolger het ontgelden. “Wat Joe Biden met Afghanistan gedaan heeft, is legendarisch. Het zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootste nederlagen in de Amerikaanse geschiedenis.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. INTERVIEW. Politicoloog Criekemans over Afghanistan: “Noch het Westen noch Rusland zal dit lang kunnen tolereren”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Politico­loog Criekemans over Afghanis­tan: “Noch het Westen noch Rusland zal dit lang kunnen tolereren”

  Wat nu, nu de taliban weer voet aan de grond hebben in Afghanistan? “Als het nieuwe regime weer een aantrekkingspool wordt van radicale strijders, zal noch het Westen, noch Rusland dit lang kunnen tolereren”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen/KU Leuven). Hij is zeer streng voor president Joe Biden. “Zijn beslissing om alle strijdkrachten weg te halen, is tot dusver de grootste strategische blunder van het Westen deze eeuw.”