afp
Volledig scherm
© afp

Trump dreigt in VN-toespraak om Noord-Korea "volledig te vernietigen"

UpdateDe Verenigde Staten zullen "genoodzaakt zijn Noord-Korea totaal te verwoesten", tenzij Pyongyang zijn nucleaire wapenrace opgeeft. Daarvoor heeft Amerikaans president Donald Trump vandaag gewaarschuwd tijdens zijn eerste toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN. Zoals verwacht greep de president zijn optreden aan om de lidstaten op te roepen extra druk te zetten op het Noord-Koreaanse regime.

 1. Amerikaanse autoriteiten luisterden Trumps campagneleider af

  Amerikaan­se autoritei­ten luisterden Trumps campagne­lei­der af

  Amerikaanse speurders hebben de gewezen campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, zowel vóór als na de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgeluisterd op basis van geheime gerechtelijk bevelen. Het afluisteren gebeurde ook in een periode waarin Manafort vaak met - toen al president - Trump sprak, zo bericht CNN vandaag. Manafort staat in het middelpunt van het onderzoek naar Russische inmenging in de aanloop naar de stembusgang vorig jaar in Verenigde Staten.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Orkaan Maria raakt Dominica op volle kracht: "Eiland is volledig verwoest"
  Update

  Orkaan Maria raakt Dominica op volle kracht: "Eiland is volledig verwoest"

  Orkaan Maria, de vierde grote orkaan van dit jaar, heeft het kleine eilandje Dominica op volle kracht geraakt. Dominica heeft door orkaan Maria "alles verloren wat het kan verliezen", zo heeft premier Roosevelt Skerrit laten weten. "Het eiland is volledig verwoest." Maria heeft zich intussen opnieuw in de hoogste categorie van orkanen gewerkt, zo heeft het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in Miami om 11.00 uur Belgische tijd gemeld. Het NHC noemt Maria "extreem gevaarlijk".