De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © Photo News

Trump draagt diplomaten op om staakt-het-vuren tussen Turkije en Koerden te proberen te regelen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Amerikaanse diplomaten opgedragen om een staakt-het-vuren te proberen regelen tussen Turkije en de Koerden en zo een einde te maken aan het offensief van Ankara in Syrië. Dat zegt een hoge Amerikaanse functionaris.

27 reacties

 • Rolande Vogt

  1 jaar geleden
  Die man is gek..eerst geeft hy groen licht aan de turken..en nu moeten andere bemiddelen voor stakend vuur.Wanneer verdwijnt die man eindlijk uit de politiek
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  @Jaak Peeters Ik vraag mij echt af wat de Vlaamse onafhankelijkheid en de afscheuring van de EU en een vlexit te maken hebben met Trump die zijn diplomaten de opdracht geeft om te bemiddelen en een staakt het vuren te arrangeren tussen de Turken en de Koerden nadat hij zelf de Turken de vrijgeleide heeft gegeven om de Koerden aan te vallen? Daar ben ik te dom voor.
 • Fons Dewaele

  1 jaar geleden
  Eerst pleegt hij verraad tov de koerden door zijn troepen terug te trekken en zo een genocide door de turken toelaten, en nu moeten diplomaten de kolen voor hem uit het vuur halen. Feit is dat er al tal van doden te betreuren zijn door zijn laffe houding.
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  Dit hele gebeuren illustreert de stelling van Hannah Arendt: alleen met een eigen staat is de toepassing van mensenrechten gegarandeerd.(Totalitisme, blz. 87). Daarom ben ik tegen een EU-staat en dito leger. Waarom zou een EU tegenover Vlamingen anders handelen dan Turkije tegenover Koerden?
 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Hij heeft het zelf het vuur aangestoken om de troepen weg te halen, en nu moeten ze aan bemiddelen, wat voor een oen is deze kerel eigenlijk .
 1. De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?
  PREMIUM

  De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?

  De Turkse president Erdogan heeft tijdens zijn militaire inval in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië vandaag een gevangenis met IS-strijders gebombardeerd. Om ze bewust te laten ontsnappen, beweren de Koerden. Erdogan dreigt er ook mee Syrische vluchtelingen, die hij in een bufferzone wil onderbrengen om Turkse en Syrische Koerden gescheiden te houden, naar Europa te sturen indien de EU zijn inval een ‘bezetting’ blijft noemen. Wie zijn de Koerden, waar ijveren ze voor en vooral: kunnen ze het hoofd bieden aan de militaire overmacht van Turkije? “Vooral de Russen hebben nu de kaarten in handen.”
 1. Relschoppers in Nederland blazen kleine brug op
  Play

  Relschop­pers in Nederland blazen kleine brug op

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"