Volledig scherm
© Photo News

Trump "door het dolle heen" na anoniem opiniestuk: "Hij wil iedereen ontslaan, behalve zijn familie"

De Amerikaanse president Donald is naar verluidt in een "vulkanische bui" en "slaat helemaal door" na de publicatie van een anoniem opiniestuk in de New York Times. Daarin stelt de schrijver, een naaste medewerker van Trump, dat er binnen diens administratie heel wat mensen zijn die de "immorele" president bewust tegenwerken in het belang van het land. Trump zou nu het liefst iedereen ontslaan, beweert de Democratische strateeg Scott Dworkin.

 1. Anonieme regeringsmedewerker in New York Times: "Actieve weerstand tegen Trump binnen regering"

  Anonieme regerings­me­de­wer­ker in New York Times: "Actieve weerstand tegen Trump binnen regering"

  Binnen de Amerikaanse regering bestaat er actieve weerstand tegen president Donald Trump. Dat meldt de New York Times, dat tegen haar gewoontes in een anonieme gastbijdrage van "een belangrijke regeringsmedewerker" publiceerde. "Vele mensen die door Trump zijn benoemd, hebben zich voorgenomen dat we doen wat we kunnen om onze democratische instellingen te beschermen, terwijl we de foute neigingen van de heer Trump in toom proberen te houden, tot hij niet meer in functie is", klinkt het in de anonieme bijdrage.
 2. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is