Trump daagt techbedrijven Twitter, Facebook en Google en hun CEO’s voor de rechter

De grotendeels van sociale media verbannen Amerikaanse oud-president Donald Trump gaat rechtszaken aanspannen tegen Facebook, Twitter en Google en hun respectievelijke CEO’s Mark Zuckerberg, Jack Dorsey en Sundar Pichai. Dat kondigde hij vandaag aan tijdens een persconferentie. De oud-president beschuldigt de techbedrijven van vooringenomenheid en beweert dat ze conservatieve stemmen de mond snoeren. Hij eist dat zijn accounts snel worden hersteld.

40 reacties

 • Dimitri Recko

  4 maanden geleden
  President Trump heeft gelijk in deze zaak. Wij hebben toch niet gestemd op de CEO van Facebook en Twitter om te bepalen wat wat er gecensureerd zal worden. De macht van Big Tech moet dringend aangepakt worden. Het recht op een vrije mening blijft belangrijk in een samenleving. Als dit beperkt zou worden, krijg je daar op termijn een burgeroorlog van. Ik ben het ook niet eens met anderen hun ideeën maar zal er wel altijd voor pleiten dat deze mensen ook hun recht op spreken hebben.
 • Kees Huls

  4 maanden geleden
  Trump is het bewijs hoe gevaarlijk ongecontroleerde sociale media zijn. Hoe een land met veel niet al te slimme inwoners door het verspreiden van onwaarheden bijna tot een burgeroorlog komt.
 • Markus VanDromme

  4 maanden geleden
  Een bedrijf mag eigen regels hanteren zolang die niet in strijd zijn met de wet en de goede zeden. Censuur strookt hier niet mee.
 • Sonny Breugelmans

  4 maanden geleden
  Op Teddy Roosevelt na de beste president dat Amerika heeft gehad. Het was overduidelijk dat media en big tech 24/7 een smeercampagne voerden tegen hem en iedereen die niet links is. Dit was informatie oorlog op hoog niveau, al diegenen die niet kritisch konden denken hebben nu een onterechte haat voor deze man. Ik betwijfel of deze rechtzaken iets gaan uitmaken, ook al heeft hij groot gelijk. De agenda is definitief en ze dulden geen tegenwerking. Dit zijn Soviet toestanden in 21ste eeuw
 • Ken Goeste

  4 maanden geleden
  Trump heeft gelijk want deze reuzen doen alles wat ze willen zolang het maar hen goed uitkomt. Neutraal zijn die nooit geweest en daarom heb ikzelf ook geen account op dergelijke platformen gemaakt. T
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. 'Barbie in het echt' mag jaar lang ziekenhuis niet binnen na agressie tegen personeel

  'Barbie in het echt' mag jaar lang ziekenhuis niet binnen na agressie tegen personeel

  De 37-jarige Kerry Miles uit het Britse Essex mag van de rechter een jaar lang het Broomfield-ziekenhuis niet binnen na een incident vorig jaar in augustus. Daarbij viel ze drie gezondheidswerkers aan en reed ze bijna een veiligheidsagent omver. De vrouw werd bekend omdat ze haar uiterlijk jarenlang onder handen liet nemen door plastische chirurgen om zo goed mogelijk op een Barbie-pop te lijken. Het zou haar meer dan 355.000 euro hebben gekost.