Donald Trump sprak de troepen toe op de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram.
Volledig scherm
Donald Trump sprak de troepen toe op de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram. © REUTERS

Trump brengt verrassingsbezoek aan Afghanistan: VS zullen zich “substantieel” terugtrekken

De Amerikaanse president Donald Trump heeft  een onverwacht bezoek gebracht aan de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan. Hij deed dat op Thanksgiving, de belangrijke feestdag in de VS.

8 reacties

 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  En Afghanistan verweest achterlaten zoals hij gedaan heeft in Syrië. Veel is er niet verbeterd wat de wereldvrede betreft sinds ' de beste president ooit" aan de macht is gekomen. Allemaal halfslachtige besluiten die nog tot meer chaos leiden.
 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Hij heeft iets goed te maken bij zijn militaire top en combineert dit met een verkiezingscampagne bezoek aan de strijdkrachten ter plaatse. Op die manier moet hij zijn eigen budget niet aanspreken.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  De eerste president in de V.S. die meer tijd spendeert aan zijn eigen PR dan aan zijn volk, en toch zijn er nog die hem een goede president vinden, raar, he.
 • Noah Joris

  2 jaar geleden
  Ik moet zeggen er gebeurt daar tenminste iets in de VS... goed of slecht ? Daar heeft toch iedereen zijn eigen mening over. Voor mezelf doet hij het perfect... een echte Leider!! Hier in België gebeurt er NIKS!!!!
 • Gino De Neef

  2 jaar geleden
  Opnieuw een belofte gehouden en vele miljarden bespaard
 1. Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Het stadsbestuur van Grenoble, in het zuidoosten van Frankrijk, heeft besloten om het dragen van een boerkini - een zwempak dat het volledige lichaam en het hoofd bedekt - toe te staan in alle publieke zwembaden. Burgemeester Éric Piolle benadrukt dat er geen verbod bestaat om religieuze kledij te dragen in het openbaar, “en dat geldt dus ook in het zwembad”. Ook voor vrouwen die net veel minder om het lijf willen hebben kwam er goed nieuws. Zo zal eveneens de monokini - waarbij het bovenlichaam ontbloot is - toegestaan worden. De kwestie zorgde al voor heel wat commotie in het land.