Donald Trump sprak de troepen toe op de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram.
Volledig scherm
Donald Trump sprak de troepen toe op de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram. © REUTERS

Trump brengt verrassingsbezoek aan Afghanistan: VS zullen zich “substantieel” terugtrekken

De Amerikaanse president Donald Trump heeft  een onverwacht bezoek gebracht aan de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan. Hij deed dat op Thanksgiving, de belangrijke feestdag in de VS.

8 reacties

 • MICHELINE GEVERS

  1 jaar geleden
  En Afghanistan verweest achterlaten zoals hij gedaan heeft in Syrië. Veel is er niet verbeterd wat de wereldvrede betreft sinds ' de beste president ooit" aan de macht is gekomen. Allemaal halfslachtige besluiten die nog tot meer chaos leiden.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  Hij heeft iets goed te maken bij zijn militaire top en combineert dit met een verkiezingscampagne bezoek aan de strijdkrachten ter plaatse. Op die manier moet hij zijn eigen budget niet aanspreken.
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  De eerste president in de V.S. die meer tijd spendeert aan zijn eigen PR dan aan zijn volk, en toch zijn er nog die hem een goede president vinden, raar, he.
 • Stef Luyten

  1 jaar geleden
  Ik moet zeggen er gebeurt daar tenminste iets in de VS... goed of slecht ? Daar heeft toch iedereen zijn eigen mening over. Voor mezelf doet hij het perfect... een echte Leider!! Hier in België gebeurt er NIKS!!!!
 • Gino De Neef

  1 jaar geleden
  Opnieuw een belofte gehouden en vele miljarden bespaard
 1. LIVE. Vandenbroucke over discussies op Overlegcomité: “Er moet toch één iemand zijn die het belang van de gezondheidszorg verdedigt?”
  58

  LIVE. Vandenbrou­c­ke over discussies op Overlegco­mité: “Er moet toch één iemand zijn die het belang van de gezond­heids­zorg verdedigt?”

  Het Overlegcomité heeft gisteren beslist over het ‘zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De versoepelingen zijn alleen mogelijk als de vaccinatie- en coronacijfers dat toelaten, onderstreept premier Alexander De Croo. Experts vrezen dat te veel maatregelen te snel worden gelost. “We gaan met weinig handrem naar de zomer toe”, waarschuwt infectiologe Erika Vlieghe. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan