De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Trump boos op Twitter en Facebook om blokkeren artikel zoon Biden

De Amerikaanse president Donald Trump is boos op socialemediaplatforms Twitter en Facebook omdat die woensdag besloten de circulatie te beperken van een omstreden artikel over de handel en wandel van Hunter Biden, de zoon van Trumps Democratische uitdager bij de aankomende presidentsverkiezingen Joe Biden.

 1. “Wil je zwijgen, man?” Trump en Biden clashen in een ongezien chaotisch en gemeen eerste debat: dit waren de 9 opvallendste momenten

  “Wil je zwijgen, man?” Trump en Biden clashen in een ongezien chaotisch en gemeen eerste debat: dit waren de 9 opvallend­ste momenten

  Hoeveel keer Donald Trump Joe Biden onderbroken heeft in het allereerste tv-debat tussen beide presidentskandidaten? Niemand die de tel zelfs na een kwartier nog kon bijhouden. De winnaar van de avond lijkt vooral de antipolitiek te zijn, met de ene kandidaat die het bij momenten wanhopig richting inhoud probeerde te sturen, terwijl de andere in zijn welbekende stijl een debat onmogelijk probeerde te maken met persoonlijke aanvallen. Dit waren de negen opvallendste momenten.
 1. “Zou goed zijn als we máár tien zetels verliezen”: hoe Trump met een nederlaag ook zijn hele partij kan meesleuren
  PREMIUM

  “Zou goed zijn als we máár tien zetels verliezen”: hoe Trump met een nederlaag ook zijn hele partij kan meesleuren

  Over exact een week ligt in de Verenigde Staten niet enkel het presidentschap van Donald Trump in de weegschaal. Mogelijk doorslaggevender zelfs worden de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden, en vooral voor de Senaat, die op dezelfde dag plaatsvinden. De kans is niet onbestaande dat er ook daar, naast een wissel in het Witte Huis, een blauwe verschuiving zit aan te komen, met dank aan het ‘down the ballot’-effect.