De Republikein Jim Jordan, een van de innigste politieke bondgenoten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump.
Volledig scherm
De Republikein Jim Jordan, een van de innigste politieke bondgenoten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump. © AP

Trump-bondgenoot Jim Jordan weigert te verschijnen voor commissie die bestorming Capitool onderzoekt

De Republikeinse parlementariër Jim Jordan weigert zijn medewerking te verlenen aan het panel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dat de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt. Jordan is een van de innigste politieke bondgenoten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump.

  1. Trump-fans blijven geloven dat bestorming van Capitool in scène gezet is: “Een Republikein zou zoiets nooit doen”

    Trump-fans blijven geloven dat bestorming van Capitool in scène gezet is: “Een Republi­kein zou zoiets nooit doen”

    “De aanval op het Capitool was niet de fout van de Republikeinen of Trump. De Democraten zaten erachter, zij hebben alles in gang gezet.” Aan het woord is Lisa, een hevige fan van de voormalige president. Eén jaar na de feiten blijken nog altijd heel wat Amerikanen ervan overtuigd dat de bestorming van het Capitool in scène gezet is om Trump in een slecht daglicht te plaatsen.
  2. Bestorming van Capitool wordt herdacht: 725 mensen aangeklaagd, zoektocht naar politieke verantwoordelijken gaat door

    Bestorming van Capitool wordt herdacht: 725 mensen aange­klaagd, zoektocht naar politieke verantwoor­de­lij­ken gaat door

    Het is vandaag exact één jaar geleden dat aanhangers van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump het Capitool bestormden tijdens de validatie van de verkiezingsresultaten in het Congres. In het afgelopen jaar werden al meer dan 700 mensen aangeklaagd en onderzoekt een commissie van het Huis van Afgevaardigden wie verantwoordelijk was voor het aanzetten tot geweld.