De Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij kan niet meer op Twitter sinds de bestorming van het Capitool in januari 2021.
Volledig scherm
De Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij kan niet meer op Twitter sinds de bestorming van het Capitool in januari 2021. © EPA

Trump blij dat Twitter weer “in verstandige handen” is onder Musk, zal hij ook terugkeren op het platform?

De Amerikaanse oud-president Donald Trump reageert verheugd op het feit dat Elon Musk Twitter heeft overgenomen. Trump schrijft op zijn eigen sociale medium ‘Truth Social’ dat hij zeer blij is dat Twitter "weer in verstandige handen" is en niet in handen van “radicale linkse gekken”. Musk heeft nog niet officieel bevestigd of Trump weer terug kan keren op het platform, maar heeft daar wel al vaak op gezinspeeld.

 1. “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland
  Play
  UPDATE
  134

  “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt ophelde­ring over ‘oorlogs­ver­kla­ring’ van Duitsland

  “Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.
 2. Politiegeweld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arrestaties

  Politiege­weld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arresta­ties

  In de Verenigde Staten blijft politiegeweld nog steeds een enorm groot probleem. Niet alleen Tyre Nichols (29), de zwarte man waarvan schokkende beelden van het politiegeweld werden gedeeld, maar ook talloze anderen werden er slachtoffer van in de VS. Onder hen Patrick Lyoya, 26, en Jayland Walker, 25, beiden doodgeschoten in 2022. Én ook beiden ongewapend. Volgens de cijfers was 2022 dan ook het dodelijkste jaar in de VS: de politie doodde 1.176 mensen. Sinds 2013 zijn het er in totaal al 11.168 door dodelijk politiegeweld.