Volledig scherm
© REUTERS

Trump blaast vergeldingsactie op laatste moment af, Iran toont foto’s neergeschoten drone

BuitenlandDe Amerikaans president Donald Trump heeft een aanval op Iran op het allerlaatste moment afgeblazen. Dat meldt de krant The New York Times. Trump zou aanvankelijk zijn goedkeuring gegeven hebben en alles was in gereedheid gebracht: gevechtsvliegtuigen waren in de lucht en schepen van de marine lagen in positie. De aanval zou een vergeldingsactie geweest zijn voor het neerhalen van een Amerikaanse drone eerder deze week. Volgens persbureau Reuters belde Trump Iran nog een laatste waarschuwing door dat ze moesten praten, maar toonden de Iraniërs zich niet bepaald onder de indruk. Iran heeft ondertussen foto’s vrijgegeven van de drone in kwestie.

157 reacties

 • Willy Van Craen

  2 jaar geleden
  Iran heeft gelijk om dat ding af te schieten. Als het boven mijn tuin vliegt zou ik het ook doen, USA of niet.
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Iran beschikt over het nieuwste (Russische) VHF radar systeem (o.a. long range, counter stealth,...). Mogelijk wou de VS eens kijken hoe goed dat werkt... Heel goed dus
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Wanneer gaat onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de wereld duidelijk maken dat wij Belgen willen dat de Amerikanen hat daar zo snel mogelijk afbollen en stoppen met hun oorlogzuchtig gedrag ? Of gaan we het zelf moeten duidelijk maken ? Gezien de recaties hier, minister Didier Reynders, niet vergeten dat u ons vertegenwoordigt en nu zwijgen is geen optie
 • Johan Apatride

  2 jaar geleden
  Wat wil je, Trump is omringd door oorlogszuchtige dinosauriërs die mentaal nog in de jaren 60 zitten en die allemaal grof geld zullen krijgen van de wapenindustrie indien een oorlog uitbreekt.
 • Bertrand Janses

  2 jaar geleden
  Of de drone nu IN of juist BUITEN de territoriale wateren is afgeschoten is eigenlijk een afgeleide vraag van het hoofdprobleem. WAT hebben de Amerikanen dààr verloren? Dat is iets waar een groot deel van de wereld een antwoord op wil. Dat zij boel zoeken om hun wapenindustrie te laten draaien dat zien we al het hele laatste jaar (of 2jaar!). En om dat ander crapuul uit Israel terwille te zijn is er ook niet vreemd aan, en als laatste, willen de Saoudi's de prijs v/d olie omhoog? Zie beurs!!!
 1. Canadees parlement verklaart ultranationalistische rechtse militie Proud Boys tot terreurgroep

  Canadees parlement verklaart ultranatio­na­lis­ti­sche rechtse militie Proud Boys tot terreur­groep

  Het lagerhuis van het Canadese parlement heeft de regering van premier Justin Trudeau unaniem opgeroepen om de door een Canadees opgerichte ultranationalistische rechtse militie ‘Proud Boys’ als terroristische organisatie te bestempelen en te verbieden. In de Verenigde Staten zijn de Proud Boys geregeld betrokken bij gewelddadigheden, recent nog bij de bestorming van het parlementsgebouw in Washington.
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen