De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump.
Volledig scherm
De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump. © AP

Trump beweert dat hij dinsdag gearresteerd wordt, roept op tot protest... en krijgt steun uit Rusland

Donald Trump beweert in een bericht op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social dat hij komende dinsdag gearresteerd zal worden. De voormalige Amerikaanse president roept zijn aanhangers op om te protesteren. De arrestatie zou kaderen in het onderzoek naar zwijggeld dat betaald is aan pornoactrice Stormy Daniels. Opmerkelijk: Trump krijgt in zijn oproep tot protest steun van de Russische ex-president Medvedev.

 1. Controversiële influencer Andrew Tate vrijgelaten uit Roemeense gevangenis, nu in huisarrest

  Controver­siële influencer Andrew Tate vrijgela­ten uit Roemeense gevangenis, nu in huisarrest

  De Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn vrijgelaten uit de gevangenis in Roemenië. Het hof van beroep in Boekarest heeft de hechtenis van Tate en zijn broer vrijdagavond per direct omgezet in huisarrest, schrijft de BBC. De twee werden eind december in Roemenië opgepakt op verdenking van mensensmokkel en verkrachting. Vorige week bepaalde het hof in de Roemeense hoofdstad nog dat de broers in afwachting van hun rechtszaak tot zeker eind april in de cel moesten blijven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Opvallend: verweesde orang-oetan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenverzorgster met eigen baby voordoet hoe het moet
  7

  Opvallend: verweesde orang-oe­tan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenver­zorg­ster met eigen baby voordoet hoe het moet

  De verzorgers van een dierentuin in de Amerikaanse staat Virginia werden hoe langer hoe zenuwachtiger: waarom slaagde orang-oetan Zoe er toch niet in haar pasgeboren kleintje te voeden? De zoo schakelde een opvallende hulplijn in: een dierenverzorgster die zelf onlangs mama was geworden. Zij gaf de orang-oetan een kleine peepshow met haar eigen baby. En jawel... minder dan 24 uur later slaagde de aap er eindelijk in haar jong te voeden. De zoo deelt het opvallende succesverhaal in een persbericht, inclusief beelden van de toch wel bijzondere aanpak.
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.